Witam.
Jako, że nie znalazłem podobnego tematu w tym dziale zakładam nowy wątek odnośnie wyceny montażu progu z robocizną.
Niestety od strony kierowcy zaczyna znikać mi w oczach próg na całej długości (również dalej po stronie pasażera).
Pytałem dwóch blacharzy, którzy również zajmują się lakierowaniem i kwoty robocizny z materiałem to widełki między 800 a 1000 zł.
Czy ktoś przerabiał podobny problem?
Za wszelakie sugestie będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Wycena wstawienia progu.
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 TDI 105 KM AVQ
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 4 razy
Re: Wycena wstawienia progu.
Masz rację ale najdrożej nie musi oznaczać wcale że najlepiej, chce to wypośrodkować żeby wiedzieć do jakiej górnej granicy mam brać pod uwagę cenę.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Tu jyz chyba zasiegnac opini o fachowcu a nie po cenie wnioskowac czy bedzie dobrze czy źle zrobione.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
cena jest mocno uzależniona od regionu. to co we Wrocławiu kosztuje 1000zł to w Oławie potrafi kosztować 600zł przy tym samym koszcie materiałów - bo koszty lokalu, bo koszty pracownika etc.
przykład - za malowanie klapy we Wrocławiu chcą 1000zł. To samo w Koszalinie wycenili mi na 550zł...
Z progami jest trochę roboty. jakieś 3-4 lata temu robiłem w innym aucie, i w Trzebnicy za jedną stronę zapłaciłem coś koło 600zł. Myślę zatem ze widełki 800- 1000 w większym aucie i obecnych podwyżkach na każdym kroku to uczciwe podejście.
przykład - za malowanie klapy we Wrocławiu chcą 1000zł. To samo w Koszalinie wycenili mi na 550zł...
Z progami jest trochę roboty. jakieś 3-4 lata temu robiłem w innym aucie, i w Trzebnicy za jedną stronę zapłaciłem coś koło 600zł. Myślę zatem ze widełki 800- 1000 w większym aucie i obecnych podwyżkach na każdym kroku to uczciwe podejście.
- misiek775
- Zaawansowany
- Auto:: Touran BSE 2006 LPG
- Imię:: Micz
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Jezeli w cenie jest polakierowanie, zabezpieczenie antykorozyjne no i materiał to raczej normalna cena.
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 TDI 105 KM AVQ
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 4 razy
Wszystko właśnie w cenie. Super, dziękuję za pomocmisiek775 pisze:Jezeli w cenie jest polakierowanie, zabezpieczenie antykorozyjne no i materiał to raczej normalna cena.