Witam, szukam odpowiedniego fotelika samochodowego do Tourana 2007r z isofixami. Zależy mi na tym, aby był dość wysoki, żeby moje dzieciątko mogło widzieć sporo przez boczne okno, bo jest bardzo ciekawe świata. Najlepiej z funkcją obracania o 360⁰, z mozliwoscia pochylenia oparcia z pozycji siedzącej do leżącej również przy przednim kierunku jazdy, w przyzwoitej cenie Za wszystkie sugestie z góry bardzo dziekuje
Nie szukać uniwersalnego na tak duży przedział wagowy. Na start szukać bazy pasy/isofix z nosidełkiem bardzo duża wygoda np. Maxi Cosi. Jeżeli chodzi o 360 to widziałem na żywo fotelik BeSafe, fajne oraz praktyczne i widać było jakość. Jeżeli chodzi o foteliki Recaro, to przeglądać modele, bo któryś miał wtope i został wycofany (zewnętrzna firma zrobiła test i rozsypał się).
Witam.
Tez zaczynam szukać fotelika, ale juz tego wiekszego.
Z tego co sie zorientowałem to Recaro mial ostatnio 2-3 wtopy. Nawet uzył rakotwórczych materiałów.
Maxi Cosi nosidełko miałem. Było ok..
Zwróc uwagę na materiał, żeby dziecko bardzo sie nie pociło. Znajomi mają takie wybicie niby skóra.....masakra
Witam, my żeśmy używali maxicosi nosidełko, dziecko dobrze się w nim trzymało i z dobrych materiałów,a jak podrosly to mamy dwa z firmy romer, jeden na isofix a drugi na pas tylko tak pomyślane że super się trzyma i jest możliwość położenia do spania. Polecam z tej firmy foteliki.
"...przyj naprzód, zrób wyłom w liniach wroga i po drodze niszcz wszystko, co się rusza, a oddziały, które idą za tobą, będą tylko sprzątać. Twoim celem jest dostać się za linie nieprzyjaciela w końcu na tym polegała taktyka kawalerii i zaatakować jego tyły..."
swimmer pisze:moge polecić na 15-36 Kg: Kiddy Cruiserfix Pro. Mam dwa - wygodne dla dzieciaków, odchylane lekko do spania (dwu stopniowo: odsunięcie na szynie isofix, lub kładzie się wraz z oparciem fotela), dobrze zabudowany bok i głowa nie lata jak popustyni. w testach ma wysokie noty - sam nie sprawdzałem
na początek mogę polecić nosidełko (my mieliśmy Maxi Cosi),
a co do fotelików o wydłużonym terminie użycia to polecam Cybec Pallas (od 9 kilogramów), potem rośnie razem z dzieckiem.
Mam od 3 lat. Poszycie się zdejmuje i można uprać, ma regulację konta pochylenia.