Witam
Zepsuty mam duży wentylator chłodnicy o numerze 1K0959455CM, było to montowane min. w silnikach 1.9 AVQ. Niestety wypalony jest szczotko-trzymacz więc naprawa bardzo trudna wręcz niemożliwa.
Szukałem na portalu aukcyjnym ale nie mogę znaleźć o dokładnie takim oznaczeniu.
Mam pytanie jaki zamiennik pasuje bo z tego co widzę to niektóre nie mają zabudowanego sterownika, różne są rozmiary i moce tych wentylatorów.
Jeśli by ktoś miał na sprzedaż uszkodzony wentylator/sterownik ze sprawnym szczotko-trzymaczem to chętnie bym taki nabył.
Duży wentylator chłodnicy ze sterownikiem.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 AVQ, 2003
- Imię:: Robert
Re: Duży wentylator chłodnicy ze sterownikiem.
Witam,
Troszkę temat odgrzewany ale już ostatnia szansa w Klubowiczach.
Mój Touran to 1.9 Tdi AVQ 100KM, 74kW i mam kłopot z wentylatorami. Duży działa ale raczej z przerwami a mały umarł śmiercią naturalną.
Przeszukałem Etkę oraz rozmawiałem z osobą z serwisu VW podając numer VIN (ale wprowadzono mnie w błąd podając inne numery wentylatorów).
Wyciągnąłem wentylatory i spisałem numery i okazało się, że:
Duży wentylator ma numer 1KO959455AM jednak został wycofany w listopadzie 2003 i zastąpiony numerem wentylatorem 1K0959455 CM, który także został wycofany w marcu 2006.
Mały natomiast jest o numerze 1K0959455AP jednak także został wycofany w lutym 2007 r.
Proszę o pomoc w naprowadzeniu jakie będą pasowały w kratkę lub może namiar na komplet, bo już kilka zamówiłem jednak cały czas są to zakupy nie trafione...
Troszkę temat odgrzewany ale już ostatnia szansa w Klubowiczach.
Mój Touran to 1.9 Tdi AVQ 100KM, 74kW i mam kłopot z wentylatorami. Duży działa ale raczej z przerwami a mały umarł śmiercią naturalną.
Przeszukałem Etkę oraz rozmawiałem z osobą z serwisu VW podając numer VIN (ale wprowadzono mnie w błąd podając inne numery wentylatorów).
Wyciągnąłem wentylatory i spisałem numery i okazało się, że:
Duży wentylator ma numer 1KO959455AM jednak został wycofany w listopadzie 2003 i zastąpiony numerem wentylatorem 1K0959455 CM, który także został wycofany w marcu 2006.
Mały natomiast jest o numerze 1K0959455AP jednak także został wycofany w lutym 2007 r.
Proszę o pomoc w naprowadzeniu jakie będą pasowały w kratkę lub może namiar na komplet, bo już kilka zamówiłem jednak cały czas są to zakupy nie trafione...
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Re: Duży wentylator chłodnicy ze sterownikiem.
1K0959455P mam duży jak coś, Średnica śmigła i rozstaw śrub mocujących do kratki jest ważny