Hej,
Po 8 latach bezawaryjnej jazdy mój Touran postanowił się zbuntować kilka miesięcy przed sprzedażą i uwalił przedni głośniczek w systemie wspomagania parkowania. Długo szukałem informacji o lokalizacji tegoż buzzera dla mojej wersji (1T3 rocznik 2014) Tourana i nie znalazłem. W końcu sam go namierzyłem i postanowiłem się podzielić zdobytą wiedzą. Jeśli ktoś potrzebuje wymienić sobie ten buzzer to zapraszam do czytania.
1. Najpierw otwórz schowek po stronie kierowcy i zwolnij blokadę naciskając palcem od góry na miejsce pokazane na zdjęciu czerwoną strzałką. Zdjęcie zrobiłem już po zwolnieniu blokady i szerszym otwarciu schowka. Żółte strzałki pokazują zawiasy, które jeszcze trzymają schowek. Należy go z nich wyciągnąć w kierunku od deski rozdzielczej do siedzenia kierowcy.
2. W następnej kolejności zdejmujemy boczek i odkręcamy wkręt mocujący znajdujący sie za nim:
3. Teraz do odkręcenia mamy jeszcze 5 wkrętów. Na zdjęciu zaznaczyłem 3 z nich. Po odkręceniu tych oznaczonych numerami 1 i 2 należy odchylić osłonę z prawej strony - pod nią znajdują się jeszcze dwa wkręty, które też należy odkręcić.
Uwaga: w osłonie zamocowane jest złącze OBD II. Trzeba go wypiąć przed kolejnym krokiem.
4. Teraz można już zdjąć całą osłonę. Po odkręceniu 5 wkrętów, o których mowa w punkcie 4 osłona trzyma się już tylko na 2 zatrzaskach. Pociągamy osłonę w kierunku siedzenia kierowcy. Zdjęcie pokazuje lokalizację zatrzasków:
5. Teraz osłona wisi na przewodach. Należy odłączyć dwie kostki - od włącznika świateł i regulatora przy włączniku. Po zdjęciu osłony mamy już dostęp do panela bezpieczników. Nad nim znajduje się jeszcze drugi panel z przekaźnikami (jeśli to nie przekaźniki to poprawcie mnie). Należy go wypiąć zwalniając zatrzaski pokazane na zdjęciu i następnie odgiąć do siebie i wysunąć ruchem "w dół". Panel będzie wisiał na przewodach znajdujących się za przekażnikami. Nie odpinałem go - jest wystarczająco miejsca i luzu aby dobrać się do speakera.
6. Głośniczek zlokalizowany jest za zdjętym panelem. Zrobiłem zdjęcie już po jego wyjęciu stąd nie widać go, ale zaznaczyłem miejsce czerwoną obwódką:
7. Głośnieczek jest przymocowany czymś w rodzaju kołków rozporowych. Wyjęcie ich wymaga wyjęcia trzpienia rozpierającego kołek:
8. Oczywiście pozostaje jeszcze odpięcie przewodu. Tu ostrożnie - ma maleńki zatrzask metalowy, który trzeba nacisnąć aby zwolnić blokadę. Mnie trochę brakowało cierpliwości...
Po wymianie buzzerka montujemy wszystko w odwrotnej kolejności.
Mam nadzieję, że się komuś przyda.