woda ścieka po obudowie airbag
- Piter7707
- Specjalista
- Auto:: Touran TDI 2.0 CFHC 2010r
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
woda ścieka po obudowie airbag
Mam problem przy silnym deszczu woda ścieka po słupku airbag z prawej strony przy szybie przedniej.Moim zdaniem przecieka reling albo szyberdach lub szyba aby to zlokalizować muszę zdemontować podsufitkę.Może ma ktoś rysunek ,instrukcje jak odkręcić podsufitkę ,jak zdjąć obudowę airbag słupka przedniego.Przeszukałem forum nic nie mogę znaleźć, proszę o pomoc
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Re: woda ścieka po obudowie airbag
hm sprawdź odpływy szyber dachu czy są zdrożne.
Posiadam VCDS 12.12.
- Piter7707
- Specjalista
znalazłem taki opis Demontaż osłony słupka przedniego:Zaczynamy od usunięcia zaślepki 1 z napisem „AIRBAG”, jeśli usuniemy je umiejętnie to nie będzie
nam potrzebne nowa. Podważamy ją od dołu i podważamy dwa zaczepy – zaślepka wyskakuje. Pod
zaślepką znajdziemy śrubę 2 torx 20 – odkręcamy ją. Pociągamy osłonę do siebie, odskakują zaczepy
-- Cz maja 17, 2018 20:23 --
Odpływy szybra chcę przedmuchać tak myślę ze to on leje
nam potrzebne nowa. Podważamy ją od dołu i podważamy dwa zaczepy – zaślepka wyskakuje. Pod
zaślepką znajdziemy śrubę 2 torx 20 – odkręcamy ją. Pociągamy osłonę do siebie, odskakują zaczepy
-- Cz maja 17, 2018 20:23 --
Odpływy szybra chcę przedmuchać tak myślę ze to on leje
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
- Piter7707
- Specjalista
Usterka usunięta zapchany odpływ ( sprężarką przedmuchałem)
-- N maja 20, 2018 17:34 --
Jak leje wodę na róg szybra co łączy się dalej z panoramą to woda spływa odpływem szybra czy to normalne chodzi mi o tą małą szparkę na zdjeciu
-- N maja 20, 2018 17:35 --
Środek zdjęcia sam dół
-- N maja 20, 2018 17:34 --
Jak leje wodę na róg szybra co łączy się dalej z panoramą to woda spływa odpływem szybra czy to normalne chodzi mi o tą małą szparkę na zdjeciu
-- N maja 20, 2018 17:35 --
Środek zdjęcia sam dół
- TOMASZ PLUTA
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 tdi 2015
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
U mnie pojawił się podobny problem
Ale odpywy w oknie dachowym sprawdzone i tamtędy nie cieknie obstawiam relingi A dokładnie pierwsze mocowanie
Mam pytanie czy jak poluzuje przednie przednie mocowanie to relingi jest na tyle elastyczny że dam radę wymienic uszczelkę bez odkrecania pozostałych mocowań bo do tych przednich już mam dostemp A nie chce więcej auta rozbierać jeśli to nie potrzebne
Ale odpywy w oknie dachowym sprawdzone i tamtędy nie cieknie obstawiam relingi A dokładnie pierwsze mocowanie
Mam pytanie czy jak poluzuje przednie przednie mocowanie to relingi jest na tyle elastyczny że dam radę wymienic uszczelkę bez odkrecania pozostałych mocowań bo do tych przednich już mam dostemp A nie chce więcej auta rozbierać jeśli to nie potrzebne
-
- Auto:: VW TOURAN 1,9
- Imię:: Arkadiusz
Kolego u mnie było to samo. Masz nieszczelną przednią szybę i rdzę pod nią. U mnie była konieczna wizyta u szklarza i naprawa polegająca na czyszczeniu podszybia i wklejeniu na nowo szyby.