CHIP-TuninG co o tym sądzicie

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.
glibo
Przeglądacz
Auto:: 1t2,bxe,2008
Imię:: Karol
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: CHIP-TuninG co o tym sądzicie

Post autor: glibo »

normalni nie odbieraja lub nie chcia sie za to brac bo wola zrobic soft:/ albo ja nie znam normalnych;/
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 418 razy

Post autor: wesol »

Bo tak naprawdę to powinieneś być na miejscu u tunera. Nie zawsze jest tak prosto że tu skopiujesz tam wkleisz i już git. Mi Robert z tune up też kiedyś robił soft pod inne pompki. I tak, niby wszystko skopiowane a z wydechu na niebiesko szło jak z huty. Chyba z godzinę żeśmy kombinowali aż w końcu wyprzedziliśmy wtryski w sofcie dość znacznie wręcz absurdalnie (o ile dobrze jeszcze pamiętam vo to chyba z 8 lat temu bylo) i pyk już nie kopcił. O ile można zdalnie mapę na serii zrobić bardzo dobrze, no może jakaś tam mapkę na minimalnie wydajniejszym turbo. Ale takie już grubsze gmerania to się robi już oko w oko u tunera. Myśmy kombinowali chyba z 5-6 godziny i softów wgranych było myślę że z naście sztuk. No i żeśmy robili soft na już zwodzonym sofcie na lekko wydajniejszym turbo.
Ale zadzwoń do Tune up i zobaczymy co powie.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
glibo
Przeglądacz
Auto:: 1t2,bxe,2008
Imię:: Karol
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: glibo »

wiesz tylko u mnie problem jest tylko i wylacznie na zimnym silniku , po nocnym postoju , pozniej jest wszystko ok nie kopci nie dymi jedzie ok.wiec u tunera to bym musial spedzic z tydzien czasu ;) zadzwonie do niego i zapytam
ODPOWIEDZ