Witam wszystkich.
Mam pytanie do was może ktoś coś bo nie mogę nic znaleźć . Touranek 2004 silnik AZV pompki chyba z literką B a muszę włożyć silnik z golfa 5 plus 2006 BKD i tu są pompki z literką G. Gdzieś czytałem, że to raczej nie będzie fruwało i trzeba robić soft pod te pompki. Czy tak jest ? Czy może ktoś ewentualnie zrobić soft pod te pompki jak wyślę wsad czy osobiście do tunera ?
I jeszcze jedno czy kpl sprzęgła musi być od AZV czy może być od BKD ???
Z góry dzięki za pomoc i podpowiedzi.
Pozdrawiam
-- Pt paź 21, 2022 07:14 --
Witam wszystkich.
Widzę, że żadnych podpowiedzi więc z praktyki :
Silnik BKD po włożeniu na sterowniku EDC16U1 od AZV odpalił i chodził w miarę równo niby nie było się czego czepiać ale przy jeździe potrafił walnąć chmure czarną. Wskoczył sterownik od BKD EDC16U34 no i jest lepiej nie ma chmury przy przyśpieszaniu. Pozostał mały problem z którym często się spotykamy trochę ciężej odpala na ciepłym silniku. Tutaj kłania się tuner co by to ogarnął. Jest ktoś na forum co by to zrobił i może przy okazji malutka korekta ogólna co by latał przyjemniej - proszę o kontakt.
Pozdrawiam
-- Cz paź 27, 2022 17:22 --
Witam ponownie.
Kolejna rzecz błąd przekaźnika świec żarowych. Gdzieś doczytałem że trzeba wymienić od BKD bo tak będzie. Co prawda nie sprawdzałem czy tylko błąd i grzeje świece ale rano zimno i tak pali za ciężko ale w drodze już inny przekaźnik i zobaczymy. Coś napisze jak będzie zamontowany.