Nie działa pilot zdalnie

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Jacek66
Kandydat
Auto:: Touran 1,4 2018
Imię:: Jacek
Podziękował: 1 raz

Nie działa pilot zdalnie

Post autor: Jacek66 »

Mam problem z pilotem w touranie 2018,nie reaguje na pilota zdalnie.Od zakupu pojazdu nie działał.Baterie wymienione.Elektryk twierdzi że moduł komfortu do wymiany.W VCDS nie mam możliwości kodowania sterownika 09.Czy to jest norma,czy sprzęt za słaby.Przepis na kodowanie kluczyka bez VCDS mile widziany.
Załączniki
20221108_100715.jpg
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 118 razy
Otrzymał podziękowań: 700 razy

Re: Nie działa pilot zdalnie

Post autor: spacewalker »

Jacek66 pisze:Mam problem z pilotem w touranie 2018,nie reaguje na pilota zdalnie.Od zakupu pojazdu nie działał.Baterie wymienione.Elektryk twierdzi że moduł komfortu do wymiany.W VCDS nie mam możliwości kodowania sterownika 09.Czy to jest norma,czy sprzęt za słaby.Przepis na kodowanie kluczyka bez VCDS mile widziany.
w MQB dodaje się pilot przez kodowanie pilota do immo, więc zostajce Ci ODIS z dostępm onlne, ASO , lun ktos kto ma autoryzację VW dla ODIS-a
Jacek66
Kandydat
Auto:: Touran 1,4 2018
Imię:: Jacek
Podziękował: 1 raz

Re: Nie działa pilot zdalnie

Post autor: Jacek66 »

Dzięki za info.To znaczy,że kodowanie tego sterownika tylko ODIS-em.Nie napisałem na wstępie,że auto odpala i jezdzi bez problemów,działa zamykanie ręczne z zamka dzrzwi kierowcy.Jutro lub w najbliższym dniach jestem umówiony na zabieg,jeśli nie uda się z obecnym modułem to mam drugi w razie czego do zdjęcia ochrony komponentu.

-- Pn lis 21, 2022 11:58 --

Problem rozwiązany, wykasowanie kluczyków w oryginalnym module i powtórne wgranie pomogło. Modułu już nie mogę zwrócić, minęło 14 dni jest do sprzedania. Moduł komfortu 5Q0937086 BL, z pewnego źródła z paragonem zakupu. Mam też dane dawcy modułu, przebieg i vin. Jak ktoś potrzebuje to zapraszam do zakupu.
ODPOWIEDZ