Cześć.
Przeczytałem kilka postów odnośnie problemów z ogrzewaniem w Touranie, jednak takiego problemu jak mam nie znalazłem. Mianowice:
1. Z prawej strony(od pasażera) czasem leci zimne powietrze mimo, że z lewej strony leci ciepłe.
2. Mam wrażenie, że podmuch powietrza jest mniejszy z prawej strony.
3. Przy mocnym skręcie mam wrażenie, że wlatuje do auta zimne powietrze, czuć wyraźnie.
4. Z prawej strony słychać po włączeniu climatronika jakbyy silniczek się powoli zacierał, (nie wiem czy dobrze diagnozuje) później nie słychać odgłosów.
5. Mimo włączonego ogrzewania na nogi z prawej trony przeważnie leci zimne powietrze.
Dziękuję za pomoc.
Ogrzewanie- problem
- Dziadek13
- Specjalista
- Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
- Imię:: Jorg
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Re: Ogrzewanie- problem
Ten temat jest podobny do twojego tyle że inna strona. viewtopic.php?f=18&t=26572
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 TDi 2004
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
Re: Ogrzewanie- problem
Nie będę zakładał nowego tematu tylko podepnę się tu gdyż u mnie problem jest podobny tylko odwrotny. Prawa strona działa natomiast lewa na kierowcę zawsze leci ciepłe bez względu na to jaką temperaturę po stronie kierowcy nastawię. Jak dam na LOW to wentylator aż huczy ale daje wciąż ciepłym.
VCDS pokazuje błąd silniczka v71 którego nie da się skasować oraz błąd silniczka v158 sporadyczny który daje się skasować (nadmienię, że v71 już raz wymieniałem ponad rok temu).
Druga sprawa to dziwne dźwięki dochodzące jak mi się wydaje ze środkowej konsoli. Po przekręceniu kluczyka do zapalenia kontrolek (bez uruchamiania silnika i przy wyłączonym nawiewie) zaczyna coś nieregularnie postukiwać jakby siedziała tam jakaś wiewiórka i łupała orzeszki. Czy to może mieć związek z tymi silniczkami mimo, że climatronic wyłączony?
VCDS pokazuje błąd silniczka v71 którego nie da się skasować oraz błąd silniczka v158 sporadyczny który daje się skasować (nadmienię, że v71 już raz wymieniałem ponad rok temu).
Druga sprawa to dziwne dźwięki dochodzące jak mi się wydaje ze środkowej konsoli. Po przekręceniu kluczyka do zapalenia kontrolek (bez uruchamiania silnika i przy wyłączonym nawiewie) zaczyna coś nieregularnie postukiwać jakby siedziała tam jakaś wiewiórka i łupała orzeszki. Czy to może mieć związek z tymi silniczkami mimo, że climatronic wyłączony?