System Keyless uszkodzony

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
dym
Auto:: Touran, 1.8, 2017
Imię:: Dym

System Keyless uszkodzony

Post autor: dym »

Trochę jestem zdziwiony, że przeszukując forum po kluczowych hasłach z tytułu nic nie znalazłem. Źle szukam?

Komunikat "System Keyless uszkodzony" pojawia się od jakiegoś czasu. Do tego dochodzi irytujący dźwięk. Dźwięk się wycisza po przekroczeniu "jakiejś" prędkości, ale przy zatrzymaniu na skrzyżowaniu komunikat i dźwięk znowu się aktywuje. Dzieje się tak na dwóch kluczykach. Wymiana baterii nie pomaga.

Wcześniej miałem problem z zew. klamką kierowcy. Można było otworzyć "bezkluczykowo", nie dało się zamknąć. Teraz nie działa w dwóch przypadkach.

Auto sprawdzał prywatny serwis i za duże pieniądze stwierdził, że jest problem z klamką zew. kierowcy :idea: . Zaproponował nową klamkę z ASO.

Czy jest jakiś tańszy sposób na rozwiązanie tego problemu?
Czy można wyłączyć ten komunikat lub chociaż dźwięk?
Gdzie szukać numeru katalogowego klamki (może znajdę używaną, Touran 2017, 1.8 benzyna)?

To mój pierwszy post, włąściciel VW T od 3 miesięcy, nie znam się na mechanice i elektryce samochodowej :oops: jednak staram się sam zgłębiać temat.

-- Pn paź 23, 2023 09:21 --

Skończyło się na wymianie klamki na nową.
Problem rozwiązany.
ODPOWIEDZ