Witam postanowiłem dołaczyć do Tourana 1t2 2008 r światła przeciwmgłowe na przód (nie było ich w oryginale). Kupiłem na allegro ten zestaw https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/ ... 75f3118c88
podpiąłem wszystko tak jak było opisane na schemacie . Niestety pin do kostki od włącznika nie zadziałał i musiałem podpiąć się pod kabel idący do kostki . po tym zabiegu światła przednie działają a tylne już nie. Myślałem ,że ta instalacja powoduje konflikt ale niestety po odłączeniu światła tylne przeciwmgłowe nie działają. Kontrolka przy zegarach już nie świeci się a wcześniej się normalnie świeciła . Czy to podłączenie spowodowało awarię w instalacji elektrycznej ? Nie wiem co robić . Mam schemat tej kostki od włącznika ale tam są całkiem inne kolory niż na mojej kostce. Może ktoś wie który kabelek jest odpowiedzialny za jakie światła. Bardzo mi zależy na tym by to naprawić bo mam przegląd niedługo i wszystko musi działać jak należy.
światła przeciwmgłowe tylne nie działają
-
- Kandydat
- Auto:: Touran 1t2 2008 1.9. TDI
- Imię:: Kordian
- Dziadek13
- Specjalista
- Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
- Imię:: Jorg
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Re: światła przeciwmgłowe tylne nie działają
Link nie działa.
Sprawdź bezpieczniki.
Myśle że może też być uwalone wyjście zasilania na halogeny w bordnetz ale to tylko domysły ty masz samochód.
Sprawdź bezpieczniki.
Myśle że może też być uwalone wyjście zasilania na halogeny w bordnetz ale to tylko domysły ty masz samochód.
-
- Kandydat
- Auto:: Touran 1t2 2008 1.9. TDI
- Imię:: Kordian
Re: światła przeciwmgłowe tylne nie działają
https://allegro.pl/oferta/vw-touran-1t- ... 0007174231
Bezpieczniki ale które? I to mogło pójść po zamontowaniu tej instalacji chodzi mi o Bordnetz?
-- Cz lut 01, 2024 22:56 --
Problem rozwiązany. Winowajcą był przełącznik świateł. Który się przepalił w środku bo ktoś w Nim majstrował wcześniej. Temat do zamknięcia.
Bezpieczniki ale które? I to mogło pójść po zamontowaniu tej instalacji chodzi mi o Bordnetz?
-- Cz lut 01, 2024 22:56 --
Problem rozwiązany. Winowajcą był przełącznik świateł. Który się przepalił w środku bo ktoś w Nim majstrował wcześniej. Temat do zamknięcia.