Kostka włącznika świateł
-
Maciektouran
- Auto:: Touran 1.9tdi 2008
- Imię:: Maciek
Kostka włącznika świateł
Witam. Potrzebuję opisu przewodów kostki włącznika świateł. Auto to Touran 1.9tdi 2008.
-
Orochimaru33
- Kandydat
- Auto:: Touran 1t2 2008 1.9. TDI
- Imię:: Kordian
Re: Kostka włącznika świateł
Schemat mi nic nie mówi bo ja mam inne kolory niż na schemacie. Pytanie czy jest ktoś kto wie do czego idą poszczególne kable?
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 679 razy
Poprostu nie umiesz czytać schematu... Ważne skąd dokąd idzie dany przewód z E1 a jak widzisz większość (aż siedem z nich) idzie do bordnetza. Pozostałe trzy przewody to jeden masa a dwa to terminal 75a i i stały plus 30a.Orochimaru33 pisze:Schemat mi nic nie mówi bo ja mam inne kolory niż na schemacie. Pytanie czy jest ktoś kto wie do czego idą poszczególne kable?
-
Orochimaru33
- Kandydat
Chodzi mi o to że mam identyczne kolory kabli co kolega powyżej,potrzebuje wiedzieć który kabelek jest od przeciwmgłowych tylnych by móc podpiąć do nich przednie. Na schemacie nie znalazłem tych samych kolorów co u mnie. Dlatego nie potrafię wyczytać ze schematu który kabel (z tych co mam w samochodzie) odpowiada któremu na schemacie. Nie jestem elektrykiem i nie znam się na tych schematach. Jeśli ktoś potrafi je odczytać byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 117 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
przeciez masz opisaneOrochimaru33 pisze:Chodzi mi o to że mam identyczne kolory kabli co kolega powyżej,potrzebuje wiedzieć który kabelek jest od przeciwmgłowych tylnych by móc podpiąć do nich przednie. Na schemacie nie znalazłem tych samych kolorów co u mnie. Dlatego nie potrafię wyczytać ze schematu który kabel (z tych co mam w samochodzie) odpowiada któremu na schemacie. Nie jestem elektrykiem i nie znam się na tych schematach. Jeśli ktoś potrafi je odczytać byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
E7 - przełącznik świateł przeciwmgłowych
E18 - przełącznik tylnego światła przeciwmgłowego
bo chyba nie myslisz ze ten kabel zasila lampe przeciwmgłowa ?
-
Orochimaru33
- Kandydat
Dobra wiem o co chodzi dzięki za pomoc
-- So sty 27, 2024 11:58 --
Zrobiłem wszystko wg schematu i światła dalej nie działają. Nie wiem muszę coś w VCDS ustawić by zaczęły działać czy co?
-- So sty 27, 2024 11:58 --
Zrobiłem wszystko wg schematu i światła dalej nie działają. Nie wiem muszę coś w VCDS ustawić by zaczęły działać czy co?