1.9 TDI BLS po wymianie uszczelek pompowtryskiwaczy – brak mocy, mułowaty

hahahs
Początkujący
Auto:: 1.9 TDI BLS
Imię:: Maciek

1.9 TDI BLS po wymianie uszczelek pompowtryskiwaczy – brak mocy, mułowaty

Post autor: hahahs »

Witam, mam problem z 1.9 TDI BLS. Jakiś czas temu postanowiłem wymienić uszczelki pompowtryskiwaczy, ponieważ auto czasami miało problem z rozruchem po dłuższym postoju. Przed wymianą uszczelek pompowtryskiwaczy auto miało moc i jeździło normalnie. Po wymianie uszczelek, regulacji i złożeniu wszystkiego silnik odpala idealnie, pracuje równo, nie dymi, ale auto jest mułowate i brakuje mu mocy. Obroty wchodzą wolno, straszne przyśpieszanie, spalanie na FISIE wzrosło. Regulację PD zrobiłem zgodnie z procedurą, wtryski były założone we właściwej kolejności, śruby i uszczelki nowe. Gniazda PD były lekko podrapane, więc je delikatnie wygładziłem. Czy ktoś miał podobny problem albo ma pomysł, co może być przyczyną? Każda sugestia będzie mile widziana. Mam nadzieję, że opisałem wszystko wystarczająco jasno. :):) Poniżej załączam pliki tekstowe z logami oraz z błędami, które przykuły moją uwagę.
-----------
Załączniki
logi.rar
(18.26 KiB) Pobrany 6 razy
Awatar użytkownika
Dziadek13
Specjalista
Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
Imię:: Jorg
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Re: 1.9 TDI BLS po wymianie uszczelek pompowtryskiwaczy – brak mocy, mułowaty

Post autor: Dziadek13 »

Trzecia pompka już odchodzi czas na nową.
viewtopic.php?t=31671
hahahs
Początkujący

Nie mieści się w normie? To w jakich przedziałach powinny być wartości? Wymiana uszczelnień pompowtryskiwaczy i złożenie wszystkiego zajęło mi kilka godzin i przez ten czas by się miała popsuć? Czy jest opcja samemu jakoś wyczyścić lub odratować ten wtrysk czy nie ma sensu i lepiej oddać np. do zregenerowania lub wymienić?
hahahs
Początkujący

nowe logi dynamiczne.
Załączniki
logi dyn.rar
(6.04 KiB) Pobrany 1 raz
ODPOWIEDZ