Świsty po wymianie turbo

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.
piotreldiablo
Przeglądacz
Auto:: Touran AVQ 101KM
Imię:: Piotr

Świsty po wymianie turbo

Post autor: piotreldiablo »

Witam, pacjentów to silnik bkc w którym padła mi turbina. Chciałem wykorzystać moment i przygotować silnik do podniesienia mocy. W tym celu kupiłem oryginalną Kkk po całej regeneracji na kutym kole kompresji. Wg sprzedawcy turbosprężarka przyjmuje moc do 150km. Po zamontowaniu silnik nie ma mocy, świszczy po dodaniu gazu nawet na luzie. Sprawdzałem podciśnienia i do gruszki dochodzi podciśnienie i rusza sztangą. Próbowałem jeździć bez katalizatora i intercolera bo myślałem że coś ja blokuje ale nic to nie dało. Czy to czasem nie wadliwa regeneracja.? https://youtu.be/30REXM13SLY?si=pI2g4XX6byQvM-6q
Wstawiam film do waszej oceny
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Re: Świsty po wymianie turbo

Post autor: wesol »

Zapewne taka to regeneracja to po pierwsze że sztanga źle wyregulowana i to standard bo tylko nieliczni robią to poprawnie. Poza tym nie wiemy na jakich częściach to regenerowane i czy wirnik się ciekawo kie obraca w osi przez to. tez tak bywa. Było kupić używkę sprawna albo robić regenerację u dobrego fachowca. A wydajność na 150 koni to po prostu seria. Jakby dać tam większe koło kompresji to by wydajność była tak gdzieś na 170-180 koni.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
ODPOWIEDZ