Nie działa elektryka szyb, lusterek i centralny zamek.
Nie działa elektryka szyb, lusterek i centralny zamek.
Witam.
Caddy z 2006
Po interwencji marnego mechanika przestało mi działać elektryczne opuszczanie szyb, ustawianie lusterek i zamek w lewych drzwiach. Mechanik twierdzi, że "uszkodzona elektronika", ja się zastanawiam, czy to może wiązka. Gdzie szukać rozwiązania problemu?
I druga sprawa - czy ktoś wie, jak przynajmniej podpiąć się "na krótko" , żeby opuszczać szyby? Bo w upały i bez klimy w takim akwarium...
Caddy z 2006
Po interwencji marnego mechanika przestało mi działać elektryczne opuszczanie szyb, ustawianie lusterek i zamek w lewych drzwiach. Mechanik twierdzi, że "uszkodzona elektronika", ja się zastanawiam, czy to może wiązka. Gdzie szukać rozwiązania problemu?
I druga sprawa - czy ktoś wie, jak przynajmniej podpiąć się "na krótko" , żeby opuszczać szyby? Bo w upały i bez klimy w takim akwarium...
- pilKOZAK
- Przeglądacz
- Auto:: 5T1, 1.8TSI 180KM, 2018
- Imię:: Bartholomew
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Re: Nie działa elektryka szyb, lusterek i centralny zamek.
Miałeś demontowany boczek w drzwiach? może po prostu założył boczek a nie wpiął kostki... ewentualnie popękane przewody w przelotce między drzwiami a budą w tej czarnej harmonijkowej otulinie.
Miałem demontowany boczek. Kostka wpinana i wypinana przy mnie. Po założeniu tego modułu (silnik + przekładnia + pudełko, chyba z elektroniką) dało się kilka razy opuścić szybę i tyle. Obecnie system jest martwy.
Ktoś sobie poradził z tym?
I jeszcze mnie ciekawią opinie o tym - https://www.neptunenergy.pl/
Czy warto?
I jeszcze mnie ciekawią opinie o tym - https://www.neptunenergy.pl/
Czy warto?
Ostatnio zmieniony pt kwie 10, 2026 10:23 przez Dorian02, łącznie zmieniany 1 raz.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 700 razy
drzwi się pojawiają otwarte na liczniku / lampka się swieci w kabinie jak otwierasz drzwi ?
W tej wersji nie ma na liczniku symbolu drzwi. To auto jest z 2006.
- spacewalker
- Władca postów
w tej wersji ......to nawet nie potrafisz na pytanie odpowiedziecMadro_ pisze: pn mar 23, 2026 09:33 W tej wersji nie ma na liczniku symbolu drzwi. To auto jest z 2006.
Kto powiedział ze masz miec licznika z MFA
na liczniku masz kontrolke drzwi
dramat.....
- spacewalker
- Władca postów
lampki tez nie masz w sfuficie
słowem dramat x 2
A właśnie, że nie mam. Została uszkodzona w stłuczce kilka lat temu i nikt jej nie naprawił. Serio.
Bez dramatu x 2
Bez dramatu x 2
-
Kaki
- Przeglądacz
- Auto:: 1T3 2.0 TDI 2011
- Imię:: Kacper
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
- Kontakt:
To co to za stłuczka była, że rozwaliło lampkę sufitową?Madro_ pisze: śr mar 25, 2026 21:20 A właśnie, że nie mam. Została uszkodzona w stłuczce kilka lat temu i nikt jej nie naprawił. Serio.
No właśnie dramat...
Wchodzisz chłopaku na forum Techniczne z problemem - sam fakt, że chcesz rozwiązać problem samemu, a nie odstawiać samochód to Pana gienka daje do zrozumienia, że masz chociaż odrobinę technicznego pojęcia typu kabelek, włączniczek, prąd, śrubokręcik itepe.
A ty mistrzu nie jesteś w stanie zrozumieć i wprost odpowiedziec nawet na najbardziej podstawowe pytanie 'diagnostyczne' które Ci zostało zadane - "czy świeci się kontrolka otwarych drzwi lub lampka"