Q.....
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
No i dokładnie jak piszesz Muti o tą "śrubkę" chodziło.Muti pisze:To dziwne,bo jedyne śruby z którymi mogli by mieć problem to trzymające półoś w łożysku
Aczkolwiek chciałem "pochwalić" się dalszymi sensacjami z naszym Black Hunk...
Na Zlocie kolega (wstyd mi nie pamiętam kto...

Decyzja szybka do właściwego warsztatu jazda.
Nie będę opisywał perturbacji z tym związanych dość, że skończyło się na trzeciej co dopiero pasowała.
Całe szczęście gość miał chłodnicę od B6!
Stara wyglądała tak i miała nr 1KO 121 251 AL
Wspomniane kłopoty były przez rurkę na dole, która powinna być pod skosem- stówka więcej...
Przyszedłem sobie deko wcześniej, co by jeszcze szefa spotkać patrzę....
A tu:
No właśnie rurkę od webasto zastąpiły strzępy zardzewiałego i przepalonego czegośtam...
Gdybym nie przyszedł wcześniej, to bym SOLIDNIE zdziwił się zimą. Gostek co składał wszystko do kupy był niejako zdziwiony tym widokiem...

- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Eljot to tak jak teściowa narzeka na męża - jedno robi drugie psuje :-) PRAWA MURPHY'EGO jak nic.Eljot pisze:No właśnie rurkę od webasto zastąpiły strzępy zardzewiałego i przepalonego czegośtam...
Gdybym nie przyszedł wcześniej, to bym SOLIDNIE zdziwił się zimą. Gostek co składał wszystko do kupy był niejako zdziwiony tym widokiem...
A tak na pocieszenie - moje najdroższe wycieraczki przednie kosztowały mnie jak jeszcze jeździłem skodzianką 500 PLN: wymiana wycieraczek z wymianą przedniej szyby :-)
- Eljot
- Władca postów
- Kontakt:
Czyżbyś Ty był tym wybawicielem?Rauko pisze:A dojechałeś chociaż na tym płynie do domu, czy zbrakło, skoro chłodnica dziurawa?
Tak spokojnie dojechałem, wyciekało mi 200 ml. ma 400 km.
A więc bardziej kapkało niż ciekło.
Swoją drogą biorąc nową chłodnicę trzeba chyba najlepiej z autem podjechać i wymusić na majsterku, aby upewnił się zaglądając pod spód jaka jest potrzebna.

- Eljot
- Władca postów
- Kontakt:
jeżu pisze:Albo zadzwonić do kolegi i Ci powie jaki nr potrzeba...

A swoją drogą byłaby taka jak trzeba?
Majsterek sugerował, że nietypowa jak na ten typ i od B6 jest....
Niestety nie była możliwa naprawa "tego typu chłodnicy" - cokolwiek to oznaczało.niko02 pisze:ew. naprawiać chłodnicę, jak da się zaspawać miejsce wycieku.
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Pewnie u Ciebie była inna chłodnica ze względu na wersję skandynawską,bo u mnie króciec jest pod kątem prostymEljot pisze:Swoją drogą biorąc nową chłodnicę trzeba chyba najlepiej z autem podjechać i wymusić na majsterku, aby upewnił się zaglądając pod spód jaka jest potrzebna.

Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy