Czy jest możliwa regulacja czasu załączonego oświetlenia wnętrza przy otwartych drzwiach? Wyłącza się po około 20-30s, a jest to zbyt mało bym wypakował się z dziećmi i zaczyna mnie to drażnić . Czujki otwartych drzwi działają ok.
Szukałem w VCDS-ie ale ni cholery nie znalazłem
Czy jest możliwa regulacja czasu załączonego oświetlenia wnętrza przy otwartych drzwiach? Wyłącza się po około 20-30s, a jest to zbyt mało bym wypakował się z dziećmi i zaczyna mnie to drażnić . Czujki otwartych drzwi działają ok.
Szukałem w VCDS-ie ale ni cholery nie znalazłem
Pozdrawiam
Sądzę, że ktoś ci grzebał przy zasilaniu i przełączył zasilanie lampek. Sterownik wiązki (Bordnetz) realizuje różne algorytmy działania w zależności np. od włączonego zapłonu, otwartych drzwi, klap, włączenia ręcznego oświetlenia itd. U mnie przy otwartych drzwiach oświetlenie pali się jakieś 15 minut lub dłużej nie liczyłem dokładnie a po tym czasie wyłacza się całkowicie nawet radio.
cheles, nie sądzę żeby ktoś grzebał... u mnie jest tak samo jak u mpmail. Czyli przy otwarciu drzwi pali się ze 30sek. jak zamknę drzwi lub otworzę drugi zapala się ponownie. Ale jeżeli zamknę drzwi i uruchomię silnik gasną od razu.
Sądzę, że w niektórych autkach może być inaczej, ale takie działanie jak u mpmail jest normalne.
Jak by się dało przestawić to też bym sobie przestawił, bo załadować dzieciaki pozapinać itp. nie jest takie łatwe i szybkie
mieszkoma pisze:cheles, nie sądzę żeby ktoś grzebał... u mnie jest tak samo jak u mpmail. Czyli przy otwarciu drzwi pali się ze 30sek. jak zamknę drzwi lub otworzę drugi zapala się ponownie. Ale jeżeli zamknę drzwi i uruchomię silnik gasną od razu.
Sądzę, że w niektórych autkach może być inaczej, ale takie działanie jak u mpmail jest normalne.
Jak by się dało przestawić to też bym sobie przestawił, bo załadować dzieciaki pozapinać itp. nie jest takie łatwe i szybkie
Co do zamykania i uruchomienia silnika to w porządku tak ma być, ale u mnie palą się trochę dłużej przy otwartych drzwiach, aż sprawdzę z zegarkiem jak jest u mnie.
Skrobnij to Turanka czy w różnych modelach jest inaczej ustawione i czy da radę to jakość wydłużyć.
Sprawdziłem, po 2 minutach już mi się nie chciało liczyć zdążyłem jeszcze wypalić papierosa i dalej się paliły. Musi być jakaś opcja, która wydłuża czas palącego się oświetlenia.
Ostatnio zmieniony wt cze 05, 2012 07:16 przez cheles, łącznie zmieniany 1 raz.
u mnie też pali się aż za długo, jak grzebie w aucie to wyłączam wręcz bo mi szkoda baterii. Wydaje mi się ze jest coś przestawione bo trudno mi uwierzyć że w były różne czasy świecenia w różnych modelach.
nie sprawdzałem ile mi się palą czasu - ważne ,że za krótko
Mam dwoje dzieci i zanim się wgramolą, zanim im pasy pozapinam itp. -jak jest taka możliwość to chętnie dodał bym kilka sekund.