jakie cb radio doradzacie?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
To nie jest chore to jest jak z Kafki - na wszystko musisz mieć pozwolenie, ustawy nie jasno pisane. decyzje uznaniowe itp. Nie przyzwyczaiłeś się jeszcze.lock00 pisze:Panstwo wszystko bierze od nas co chce i robi pelna inwigilacje(wiedza o Tobie wszystko) i jeszcze dawac im radio,aby laskawie zezwolili na użytkowanie, dla mnie nie obraz sie seba244 ale jest to chore!!seba244 pisze:Ale można te radyjka przerobić żeby spełniały wymagania normy zharmonizowanej,radyjko oddać do UKE, (jest to płatne, ale naprawdę są to grosze).
UKE wykonuje badania i wystawia opinie oraz wyniki z badań , a my cieszymy się z pozwolenia i radyjka..
-
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
seba244 pisze:Po prostu to sie nazywa "Polska"
lepiej bym tego nie ujął
cheles pisze:To nie jest chore to jest jak z Kafki - na wszystko musisz mieć pozwolenie, ustawy nie jasno pisane. decyzje uznaniowe itp. Nie przyzwyczaiłeś się jeszcze
Przyzwyczaiłem się ale, to wszystko brnie coraz bardziej, zwłaszcza z ta inwigilacja, zreszta szkoda gadac bo to temat rzeka..

Seba bo jeszcze abonament kaza Ci placic za to ze masz CB oficjalnie skoro u nich byles (użytkowanie pasma)

-
- Expert
- Auto:: Touran
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Mylicie wszyscy pojęcia..Macie na myśli CB typowe w aucie, a ja napisałem że nie bezp. za użytk.CB---czytać posty czytać....(to owszem jest zniesione)Piotr1979 pisze:Bodajże w 2006 roku.cheles pisze:Przecież Premier powiedział żeby nie płacićlock00 pisze: radiowo telewizyjny ?
Ale płaci sie np. jak jest w grupie DX-owej działającej na CB.Gdy posiada sie licencje..itp..
Więc jest co płacić...
Ale skończmy już z tym panowie bo odchodzimy z tematu..
Tomas masz racje

- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
W miarę dobre, poczytaj tutaj:Tomas pisze:a ja tylko chciałem się dowiedzieć czy Alan 109 to w miarę dobre radio, a oni się tuż premierami przezywają
http://www.cbmania.eu/watek-alan-109.ht ... t=Alan+109
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
a co powiecie o tym ? ma auto redukcje szumów http://www.abcgps.pl/TTI_TCB_550_AM__wt ... -2301.html
-
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Ja mam TTI juz 5 lat,TCB 770 ,male. tanie i jest ok, nie szumi i dzialalo super z najslabasza antenka midland, teraz jest touran inna antena, ale radio zostaloandrz3j pisze:Ostatnio jechałem autem w którym był starszy model TTI 150. Miał filtr i inne bajery, ale szumiało i ściągało zakłócenia na potęgę. Ja omijałbym TTI choć zapewne znajda się zwolennicy i poszukałbym czegoś innego. Choćby wspomnianego wcześniej Alana

-
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Pytanie tylko czy dzięki temu ustrojstwu innym w radiu nie szumi.lock00 pisze:Ja mam TTI juz 5 lat,TCB 770 ,male. tanie i jest ok, nie szumi i dzialalo super z najslabasza antenka midland, teraz jest touran inna antena, ale radio zostalo ,żadna rewelacja ale sprawdzone i wystarcza w 100% na trasie

Szukajcie a znajdziecie.