Po ostatnim przeglądzie dostałam własnie taką uwagę. co to jest? Czy to coś poważnego?
Pozdrawiam
Iza
To oznacza ze stabilizator do wymiany. Zastanawiam sie dlaczego tylko jeden. Nierównomiernie sie zuzył? Bo jeśli drugi jeszcze jest ok a ten ma niewielki luz to moze troszke poczekaj az ten drugi juz tez bedzie do wymiany. Ja dwa tygodnie temu wymieniałem komplet czyli prawy i lewy. W warsztacie mechanik zaprosił mnie pod auto zebym sam mógł zobaczyć jak to wygląda. I faktycznie ręką można było sprawdzić jaki jest luz, zwłaszcza lewa strona. Dodatkowo na dziurach było słychać już stukanie. Zmieniłem na TRW. Zmieniałem tez tuleje przednie przednich wachaczy. Łącznie z ustawieniem zbieżności wyszło 450, Teraz po wymianie cisza
Iza,
ja jestem też świeżo po wymianie, tez mi zdiagnozowali jeden i przy okazji tuleje wahacza tak jak malcolmowi tyle ze mi tylne przedniego wahacza - ale wymieniłem oba odrazu bo wiadomo ze za chwilę odezwałby się ten słabszy.
Tomas pisze:Iza,
ja jestem też świeżo po wymianie, tez mi zdiagnozowali jeden i przy okazji tuleje wahacza tak jak malcolmowi tyle ze mi tylne przedniego wahacza - ale wymieniłem oba odrazu bo wiadomo ze za chwilę odezwałby się ten słabszy.
Dokładnie, chyba warto jednak oba łączniki na raz wymienić i nie martwić sie ze za pare miesięcy trzeba będzie jechac z drugim. Płacisz tylko raz za wymianę A co do innych rzeczy to skoro nie stwierdzili jeszcze luzów na tulejach wachaczy czy też zuzycia amortyzatorów to nic więcej nie musisz narazie wymieniać