Oferty sprzedaży Touranów- oceny, komentarze 2011-2014

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
kamiloe
Przeglądacz
Auto:: 1.9 BLS Bluemotion 2009
Imię:: Kamil

Post autor: kamiloe »

aktualnie nic interesującego nie widzę na allegro był fajny czarny touran highline za 40 000 + opłaty 300 km ode mnie tylko skończyła się aukcja i jak dzwoniłem to sprzedawca mówił ze ma jeszcze szybę pękniętą przednio. Napisałem do DODI może z nim się dogadam ;)

[ Dodano: Wto Cze 26, 2012 15:06 ]
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-blu ... 93733.html warto jechać 300km należy doliczyć do tego oplaty + przednio szybe nową
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

szyba to koszt 550 do 650 zł oryginał pod czujnik, w takiej cenie miałem szybę. Auto na foto fajne jak wszystkie najlepiej przejechać i zobaczyć, ale jak już w było mówione wyjedziesz raz do Niemiec i kupisz a u nas będziesz szukał.

Odpisz na priv to coś ci podeślę.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
kamiloe
Przeglądacz

http://otomoto.pl/volkswagen-touran-blu ... 93733.html
jakby był ktoś z okolić zduńskiej woli mogłby zobaczyć tego tourana chcialbym go kupić ale mam daleko i nie wiem czy warto jechac?
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Jestem z okolic ale na weekend do domu wybieram się około 20 lipca, więc jeszcze trochę byś musiał poczekać.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiloe
Przeglądacz

aby chciałbym się dowiedzieć czy nie jest porysowany i jak w środku wiadomo na zdj nie widac jutro sprawdze go po vinie i w sobote pojadę trudno .
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

kamiloe pisze:aby chciałbym się dowiedzieć czy nie jest porysowany i jak w środku wiadomo na zdj nie widac jutro sprawdze go po vinie i w sobote pojadę trudno .

Weź VIN i sprawdź historię w ASO. Ponad to zobacz skąd sprowadzony - jak z Belgii to nie kupuj go do opłat (powiedz, żeby opłacili na siebie i wystawili fakturę)...
Awatar użytkownika
kamiloe
Przeglądacz

jeśli będzie to za tydzień pojadę go zobaczyć i dzwoniłem do nich zeby oplacili bo chciałbym wrócić nim i powiedzieli mi ze oplaćą w ciągu 2 dni ;) przed wyjazdem sprawdze historię między czasie coś będę szukał.

[ Dodano: Nie Lip 01, 2012 19:05 ]
poleci ktoś kogoś kto sprowadza auta na zamówienie?? nr proszę na pw
kzyhoo
Początkujący
Imię::

Post autor: kzyhoo »

Witajcie.
Poszukuję Tourana 1.9 TDI 105 km. 7 osobowego, skrzynia manualna z rocznika 2006-2007 kolor oprócz białego i kremowego w cenie 30000 - 35000. Znalazlem cos takiego
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-1-9 ... 02701.html
nr Vin WVGZZZ1TZ6W170203. Byłem obejrzeć, ale jako ze nie bardzo sie znam to chciałem prosic Was o pomoc. To co wzbudzilo moje podejrzenie to ze środek samochodu wygladal prawie jak nowy, nie wiem czy taki wypicowany czy nowy? Dwie szyby boczne wymienione oraz w przedniej szybie 3 punkty z punktowa peknieta szyba, wielkosci monety 2 zł. Wyglada to jakby gosc przewozil cos w srodku i przy gwaltownym hamowaniu zatrzymalo sie na szybie :) Osłona gumowo-materialowa chroniąca oddzioelejaca silnik od reszty wyglada jaby byla zamoczona kiedys i teraz rozwarstwila sie.
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

Jeśli chodzi o przednią szybę a fura z Niemiec to jest to normalne.
Boczne wymienione - jeżeli z jednej strony to pewnie walony - miernikiem sprawdzałeś?
Środek raczej wypicowany niż nowy - wygląda jakby przebieg 200.000 był prawdziwy.
Z osłoną z czasem w każdym Touranie się tak dzieje, więc tym bym się nie sugerował.
A jak jesteś zainteresowany furą to wejdź na alledrogo, tam jeden koleś Ci sprawdzi historię po VIN za 35 całą, a za 22 ostatni wpis (weź sobie całą) i będziesz wiedział co jej dolega, że taka tania ;) (przed płatnością koleś Ci powie, czy w ogóle jest historia).
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiloe
Przeglądacz

http://otomoto.pl/volkswagen-touran-2-0 ... 14228.html co powiecie?? co on ma na progach? szkoda ze jeszcze nie ma listw chromowanych;/
jacek28
Początkujący
Imię::

Post autor: jacek28 »

kamiloe, mozna powiedziec ze jest sprzedany ;)
Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
Imię:: Marcin
Podziękował: 1 raz

Post autor: malcolm »

Tak po zdjęciach z zewnątrz ciezko stwierdzić czy był walony. Srodek faktycznie wygląda aż za dobrze jak na 200 tys przebiegu :P , no ale zawsze jest mozliwosc ze auto w 90% przypadków robiło tylko długie trasy autostradami gdzie wsiada i wysiada sie rzadko i rzadko zmienia sie biegi oraz kręci kierownicą :lol: Np. u mnie przy przebiegu (prawdziwy) 216 tyś kierownica jest nieco bardziej sfatygowana. Ale to wszystko również zalezy od tego jak głownie autem sie popruszali poprzedni własciciele. Najlepiej spróbowac po VIN'ie sprawdzić ostatni wpis serwisowy i porównać z obecnym przebiegiem oraz ew. historią wypadkową. Wydaje sie ze przebieg jak dla tego rocznika jest całkiem realny. Z tymi szybami to faktycznie troche buba, ale zawsze mozna sprawdzic czy ta strona gdzie sa inne szyby była robiona.
Awatar użytkownika
kamiloe
Przeglądacz

własnie nie doczytałem ale był całkiem całkiem czekam na innego ;D
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

kamiloe pisze:http://otomoto.pl/volkswagen-touran-2-0-tdi-lift-dsg-iwl-alu-klima-C23914228.html co powiecie?? co on ma na progach? szkoda ze jeszcze nie ma listw chromowanych;/
To są listy plastikowe ,bardzo fajne ,nie mogę ich dostać nigdzie.Eljot ma chyba takie same.
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

QQRYDZA pisze:To są listy plastikowe ,bardzo fajne ,nie mogę ich dostać nigdzie.Eljot ma chyba takie same.
Zgadza się, Eliot takie ma. Ich funkcja to osłona przed kamieniami. Też bym sobie takie sprawił.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Zablokowany