Witajcie,
a próbował ktoś z Was założyć coś takiego: http://allegro.pl/silownik-klapy-bagazn ... 34273.html
wygląda na to, że działa to wówczas w obie strony!!!
Ale sam nie próbowałem i nie mam pojęcia gdzie by to umieścić.
pozdrawiam
Bez elektroniki i komputerów nie da się już żyć, ale z nimi jest jeszcze gorzej
Czy powinniśmy się godzić, aby komputer decydował czy nasz samochód ma jechać i jak???
Zaliczyłem chwilową nieobecność na forum, a tu taki fajny temat się rozwinął, który ostatnio mnie zainteresował No prawie to co w tym temacie. Bo widziałem w Pasacie jak się klapa ładnie sama otwiera i co ciekawsze zamyka po wciśnięciu przycisku na niej - idealne dla żony na zakupy. Ktoś się orientuje czy możliwe jest przeniesienie tego rozwiązania z Paska na Touranka?
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Rauko pisze:Zaliczyłem chwilową nieobecność na forum, a tu taki fajny temat się rozwinął, który ostatnio mnie zainteresował No prawie to co w tym temacie. Bo widziałem w Pasacie jak się klapa ładnie sama otwiera i co ciekawsze zamyka po wciśnięciu przycisku na niej - idealne dla żony na zakupy. Ktoś się orientuje czy możliwe jest przeniesienie tego rozwiązania z Paska na Touranka?
Rauko wszystko jest możliwie.
Mechanicznie podejrzewam że się nie da, w naszym omawianym przypadku opieramy się na sile sprężyn (siła odśrodkowa podnosi klapę). Żeby automatycznie się zamykała to myślę, żeby należało pomyśleć nad rozwiązaniem elektrycznym - jakieś silniczki zamykające klapę. Ale czy dadzą radę zamknąć dokładnie klapę.
No w Pasku kombi bardzo ładnie to działa i nawet dość "mocno" wali tą klapą przy zamykaniu.
Na 100% jest to rozwiązanie elektryczne i wydaje mi się, że w obie strony działa to na elektryce, bo klapa otwiera się bardzo jednostajnie, więc może zamiast walczyć ze sprężynami, warto doinwestować od razu w coś takiego http://www.allegromat.pl/aukcja110040
Trochę drogo, ale jeśli by działało, to czemu nie. Ale jak to tam działa to bladego pojęcia nie mam
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Rauko pisze:No w Pasku kombi bardzo ładnie to działa i nawet dość "mocno" wali tą klapą przy zamykaniu.
Na 100% jest to rozwiązanie elektryczne i wydaje mi się, że w obie strony działa to na elektryce, bo klapa otwiera się bardzo jednostajnie, więc może zamiast walczyć ze sprężynami, warto doinwestować od razu w coś takiego http://www.allegromat.pl/aukcja110040
Trochę drogo, ale jeśli by działało, to czemu nie. Ale jak to tam działa to bladego pojęcia nie mam
te silniki schowane sa pod posufitka w pasku. poloaczone sa z zawiasami kolejnym kawalkiem mechanizmu. zawiasy od elektrycznego zamykania i mechanicznego roznia sie tylko wlasnie dziura na polaczenie ta blacha.
przy zamykaniu 'wali' ta klapa dlatego ze oprocz zamka jest jeszcze dodatkowy mechanizm w postacie bodajze 2 zatrzaskow/lap/hakow po kazdej stronie zamka ktore dodatkowo blokuja klape. nad calym mechanizmem dodatkowo czuwa can... mozliwe ze udalo by sie to zaadoptowac do turana ale wydaje mi sie ze rzezba jest ogromna.
otwieranie klapy otwiera sie przez pilot lub przycisk w kabinie, zamykanie to pilot, przycisk w klapie... potwornie wygodna sprawa. chcecie to poszukam to na forum paska i dam Wam linke to poczytacie. chlopaki rozgryzli temat i udalo im sie doposazyc paski w takie cus:) szacunek dla nich:)
Po tej lekturze, chyba czas wrócić do wersji tylko z otwieraniem z pilota
Tutaj nie wygląda, żeby klapa była jakoś na odbojach strasznie szybko otwierana. http://www.youtube.com/watch?v=8cxPQBDcDAY
na pewno robota sprezynek i silownikow. wg mnie tam elektyki nie ma zadnej. szczegolnie ten 2 kiedy kalapa sie trzesie... ten piewszy mogl byc robiony kiedy bylo zimno, lub silowniki juz najlepsze czasy maja za soba, dlatego tak powoli i z gracja kalapa poszla do gory.
Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP