g_b pisze:Cytat:
1. Odboje od scirocco są ciut za długie i odpychają boki klapy,ale jak się zetnie delikatnie gumę z główki,a później wyrówna papierem jest ok.
ale je chyba mozna regulowac czy juz po regulacji dalej dlugie?
Na minimum właśnie jeszcze dość znacznie odpychają,dlatego je "skróciłem". Jutro pomierze tę spręzynkę co mam i zamówię ze strony co wcześniej ktoś podawał
ja bym kombinowal ze sprezynami i odbojnikami... tylko trzeba dobrze dobrac parametry sprezyny.
jeszcze jedna sugestia, wlasciwie dwie. po pierwsze to jak wytrzymaly bedzie zamek poniewaz na niego bedzie teraz dzialac sila, czy z czasem nic mu sie nie bedzie dzialo?? jak w pasku wykombinowalem klape to odpukac przez poltora roku nic sie nie dzialo a to ze wzgledu na i tu sugestia nr 2 czyli oslabioone silowniki. w miare jak temperatura bedzie spadac bedzie rowniez spadac sprawnosc silownikow wiec jesli ktos wykobinuje tertaz ze bedzie mu klapa dzialac mozliwe ze okaze sie ze jak zaczna temperatury spdac klapa przestanie dzialac jak powinna...
wiesz co moze ja poprosze nobla??? za tydzien wybieram sie do kolegi ktory ma bardzo duzo roznych sprezynek i pozycze sobie od niego i moze uda mi sie cos dopasowac. i odboje by skombinowac... tylko problem w tym ze jak parkuje samochod tylem do muru i jak za blisko podjade a kiedys sie zagapie ja albo moja ukochana i sie klape otworzy z pilota bedzie cala krawedz zalatwiona.... chodz w sumie to i tak mam pare rys i przod caly sprany kaminiami to mi szkodzi;) przynajmniej nobel bedzie;)
Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP
g_b pisze:wiesz co moze ja poprosze nobla??? za tydzien wybieram sie do kolegi ktory ma bardzo duzo roznych sprezynek i pozycze sobie od niego i moze uda mi sie cos dopasowac. i odboje by skombinowac... tylko problem w tym ze jak parkuje samochod tylem do muru i jak za blisko podjade a kiedys sie zagapie ja albo moja ukochana i sie klape otworzy z pilota bedzie cala krawedz zalatwiona.... chodz w sumie to i tak mam pare rys i przod caly sprany kaminiami to mi szkodzi;) przynajmniej nobel bedzie;)
g_b
To pojedziesz do jakiegoś hipermarketu z domowymi dodatkami (nie wiem jak w UK się zwą) kupisz parę poduszek i przykleisz do muru
A jak masz jeszcze paska to zrób zdjęcie dużej rozdzielczości sprężyn i siłowników
i wrzuć na forum
jezeli chodzi Ci o sprezyne to jest to wyrob audi o numerze 4F5 827 665 A a jezeli pytasz o numer silownika z paska to 3b5827550e, latwo wygoogloojesz;)
a jezeli chodzi Ci jak ten mechanizm jest skombinowany to looknij http://www.passatplus.de/umbauten/heckk ... /index.htm
Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP
g_b pisze:jezeli chodzi Ci o sprezyne to jest to wyrob audi o numerze 4F5 827 665 A a jezeli pytasz o numer silownika z paska to 3b5827550e, latwo wygoogloojesz;)
a jezeli chodzi Ci jak ten mechanizm jest skombinowany to looknij http://www.passatplus.de/umbauten/heckk ... /index.htm