Klimtyzacja automatyczna

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
seb_pl
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Klimtyzacja automatyczna

Post autor: seb_pl »

Witam! Mam dość laickie pytanie :) Otóż mam w swoim Touranku manualną klimatyzację i myślę nad tym żeby wrzucić automatyczną . Nie wiem o tym zbyt wiele i zastanawiam się czy aby mieć automatyczną klimę wystarczy wrzucić jakiś sterownik czy coś w tym stylu , czy może trzeba zmienić cały system?
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Re: Klimtyzacja automatyczna

Post autor: cheles »

seb_pl pisze:Witam! Mam dość laickie pytanie :) Otóż mam w swoim Touranku manualną klimatyzację i myślę nad tym żeby wrzucić automatyczną . Nie wiem o tym zbyt wiele i zastanawiam się czy aby mieć automatyczną klimę wystarczy wrzucić jakiś sterownik czy coś w tym stylu , czy może trzeba zmienić cały system?
Cały system przebudować kolego za dużo z tym roboty będzie, żeby mieć climatronic.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
shaman82
Przeglądacz
Auto:: 1T1 BXF '06
Imię:: Pablo
Podziękował: 1 raz

Post autor: shaman82 »

W blogu Wujka Zdziśka z Ameryki masz opis zmiany Climatic'a na Climatronic w VW Jetta TDI. Podziom skomplikowania w Touranie będzie podobny.
Poczytasz tutaj
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

shaman82 pisze:W blogu Wujka Zdziśka z Ameryki masz opis zmiany Climatic'a na Climatronic w VW Jetta TDI. Podziom skomplikowania w Touranie będzie podobny.
Poczytasz tutaj
Tylko manual jest nie dokończony, ale pokazuje poziom skomplikowania wymiany.
Obrazek
VW Touran by chelesline
seb_pl
Początkujący

właśnie chciałem wiedzieć czy jest to skomplikowane bo jeśli mam rozbierać pół auta uważam że nie jest tego warte. Dzięki wielkie za info, ogarnę jeszcze w/w manual i zdecyduję
<a href=http://zapodaj.net/d083fb79a9fd2.jpg.html>488043_3851865789427_1049964924_n.jpg</a>
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

seb_pl,
Ja po przeczytaniu manula Wujka Zdziśka darowałem sobie, za dużo roboty i demontażu środka. To nie na moją cierpliwość.
Obrazek
VW Touran by chelesline
seb_pl
Początkujący

ja też z cierpliwością mam problem a do tego z mechaniką mam tyle wspólnego co Zabłocki z mydłem, uczę się wszystkiego z netu i jak na razie ograniczam się do małych napraw typu wymiana klocków, oleju itd itp. Myślałem że nauczę się czegoś nowego ale wolę nie ryzykować takiej roboty bez asysty kogoś kumatego :P
<a href=http://zapodaj.net/d083fb79a9fd2.jpg.html>488043_3851865789427_1049964924_n.jpg</a>
ODPOWIEDZ