Erisin

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
collega
Zaawansowany
Auto:: Touran 1.9 TDI BXE 2006
Imię:: Marcin
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Erisin

Post autor: collega »

Witam

Czy mial moze ktos z was do czynienia z taka chinszczyzna

http://www.ebay.co.uk/itm/180917021023? ... 1423.l2649

Widzialem takie ogolne opinie na temat chinszczyzny ale ze tak powiem zamierzam kupic takie cos ze wzgledu na cene i to ze maja swoja baze tez w uk gdzie aktualnie przebywam takze w razie gwarancji nie bede mial problemu z wysylaniem tego
seba244
Expert
Auto:: Touran
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

ciekawe jak sie to spisuje bo cena jest b.atrakcyjna..
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

Takiej super chińszczyzny nie mam.
Mam inna i dobrze się sprawuje.
Obrazek
collega
Zaawansowany

Skoro nikt tego nie mial to chyba bede ja musial przetestowac takze mysle pod koniec nastepnego tygodnia bede je juz mial to dam znac co i jak a jak jestescie zainteresowani taka chinszczyzna to polecam ebay.co.uk ceny sa duzo nizsze niz w polsce a przesylka cos ok 18funtwo chyba czylo 100zl ale ten model np. ktory mnie interesuje jest polowe tanszy w anglii niz na allegro
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

collega pisze:Skoro nikt tego nie mial to chyba bede ja musial przetestowac takze mysle pod koniec nastepnego tygodnia bede je juz mial to dam znac co i jak a jak jestescie zainteresowani taka chinszczyzna to polecam ebay.co.uk ceny sa duzo nizsze niz w polsce a przesylka cos ok 18funtwo chyba czylo 100zl ale ten model np. ktory mnie interesuje jest polowe tanszy w anglii niz na allegro
To czekamy na wrażenia z zakupu na początku i po jakimś czasie użytkowania.
Na PL to wychodzi jakieś 1100 a na alledrogo już można kupić za 1.800 RNS 510

http://allegro.pl/vw-rns-510-b-polskie- ... 29719.html
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
collega
Zaawansowany

cheles pisze:
collega pisze:Skoro nikt tego nie mial to chyba bede ja musial przetestowac takze mysle pod koniec nastepnego tygodnia bede je juz mial to dam znac co i jak a jak jestescie zainteresowani taka chinszczyzna to polecam ebay.co.uk ceny sa duzo nizsze niz w polsce a przesylka cos ok 18funtwo chyba czylo 100zl ale ten model np. ktory mnie interesuje jest polowe tanszy w anglii niz na allegro
To czekamy na wrażenia z zakupu na początku i po jakimś czasie użytkowania.
Na PL to wychodzi jakieś 1100 a na alledrogo już można kupić za 1.800 RNS 510

http://allegro.pl/vw-rns-510-b-polskie- ... 29719.html
Zakupilem juz ten sprzecik mysle ze do srody dojdzie takze jak zamontuje zrobie fotki jak pasuje do plastikow i wrzuce
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

collega,

Przetestuj i podziel się wrażeniami.
Obrazek
VW Touran by chelesline
collega
Zaawansowany

A wiec wyglada to w aucie calkiem ok z bliska widac ze to chinszczyzna ale tragedii nie ma menu jest calkiem latwe tylko potrzebowalem ok 10min zeby je rozszyfrowac ale po tych 10min juz wiadomo jest co gdzie i jak.
Nawigacja chodzi plynnie czasami jak jest duzo obiektow i zmienia sie praktycznie caly obraz to klatkuje ale tylko ze tak powiem mapa z budynkami a strzalka (pojazd) caly czas przesowa sie pynnie nawigacja ktora byla na 4gb karcie w zestawie to igo8 cala europa chyba.

Dvd odtwarza bez peoblemowo nie ma zadnego klatkowania wszystko jak narazie idze plynnie tylko ze narazie testowalem na teledysku 80mb

Telewizij nie testowalem i nie bede jako iz nie zakupilem anteny bo nie jest mi to potrzebne

Bloototh chodzi ok slychac dobrze i sluchajacy tez dobrze slyszy jedyny mankament to ksiazka ktora nie ma czegos takiego jak szukanie po wpisywaniu kolejnych liter i trzeba przewijac paskiem co zajmuje sporo czasu jak masz sporo numerow i po odlaczeniu telefonu ksiazka sie kasuje no i co jest dziwne w momencie kiedy ktos dzwoni nie pokazuje kto to tylko sam numer takze mysle ze blutooth sam w sobie dziala ok ale opcja ksiazki jest strasznie marna

Ekran troche swieci w nocy za bardzo nawet jak jest ustawiony na tryb nocny ale moze tylko mi sie tak wydaje bo wczesniej zawsze uzywalem radii 1 din znowu w dzien jest calkiem spoko nawet jak slonce przyswieci to nie ma problemu z odczytaniem tego co na ekranie chociaz widocznosc w sloncu sie pogarsza ale tez folii jeszce nie oderwalem takze nie wiem jak to bedzie bez niej

Radio dziala ok ale trzeba odrazu zakupic przejsciowke do anteny za 50zl i co mnie sie przynajmniej nie podoba to to ze jak programujesz stacje to kolejno sa one pokazane ale bez nazw rds tylko czestotliwosc a jak ktoras wybierzesz to dopiero pojawia sie rds w innym miejscu z nazwa stacji

Sam dzwiek ciezko mi ocenic bo glosniki za slabe

Ekran dotykowy dziala z folia nawet niezle nie jest to iphone ale dziala lepiej niz w nokii 5800 ;] jedyna wada jest za mala czcionka menu z utworami czy to z plyty,karty czy tez usb trzeba miec zgrabne raczki zeby trafic w ten ktory sie chce ale w razie czego to jest tez pasek boczny na ktorym sa wieksze przyciski ekranu dotykoweg i mozna nimi operowac lub zwykle guziki z boku << >>

Jak narazie zawiedziony nie jestem brakuje mi paru pier*** takich jak lepsza ksiazka w blootooth, wyswietlanie nazwy stacji zaprogramowanych zamiast czestotliwosci, no i jakiegos fajnego wyswietlania nazwy aktualnego utworu

W samochodzie wyglada to tak

Obrazek

Zdjec menu nie bede robil bo sa na stronie producenta
Jezeli ktos multifunkcyjna kierownice moze dokupic jakis can bus do radia za 160zl on pozwala na komunikacje z kierwnica i wylaczy tez radio po kluczyku jak orginal
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

collega,
Nie mogę się przyzwyczaić, że masz kierownicę po prawej stronie ;) Radyjko fajnie wygląda, życzę by soft się nie wyłożył.
Obrazek
VW Touran by chelesline
mjb9029
Początkujący
Auto:: Freestyle 2.0 BMM 2009
Imię:: Mariusz
Podziękował: 4 razy

Re: Erisin

Post autor: mjb9029 »

I jak po czasie oceniasz Erisin? Jak sama jakość audio w stosunku do fabrycznego? Działa to jeszcze? Też jestem zainteresowany zakupem sprzętu tej firmy.
ODPOWIEDZ