Mandaty zdrożeją o 100 procent?
- naruot
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe 2009
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 2 razy
minister Rostowski założył w budżecie na ten rok 1,24 mld zł wpływów z mandatów, a w pierwszym kwartale urzędnicy zebrali tylko 4,4 mln zł co stanowi niecałe 0,3 procenta całej kwoty. W związku z powyższym panowie w krótkich spodenkach wystraszeni wizją kolejnego krateru w budżecie dekretują montaż kilkuset fotoradarów i zwiększeniem taryfikatora o 100%... już nie mam siły się śmiać jak pokazują w telewizji kolejnego "eksperta" ,który tłumaczy jakie to będzie słuszne ,pożyteczne i jak poprawi bezpieczeństwo. Tfu powinni posłać całą tę armię nierobów do układania krawężników, przynajmniej byłby jakiś pożytek.
a na koniec news o nowych inwestycjach drogowych:
W 2013 roku nie powstanie nawet jeden kilometr autostrady
Jeśli większość jest o czymś przekonana, to wcale nie znaczy, iż ma rację.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
I gdzie ta Zielona Wyspanaruot pisze:minister Rostowski założył w budżecie na ten rok 1,24 mld zł wpływów z mandatów, a w pierwszym kwartale urzędnicy zebrali tylko 4,4 mln zł co stanowi niecałe 0,3 procenta całej kwoty. W związku z powyższym panowie w krótkich spodenkach wystraszeni wizją kolejnego krateru w budżecie dekretują montaż kilkuset fotoradarów i zwiększeniem taryfikatora o 100%... już nie mam siły się śmiać jak pokazują w telewizji kolejnego "eksperta" ,który tłumaczy jakie to będzie słuszne ,pożyteczne i jak poprawi bezpieczeństwo. Tfu powinni posłać całą tę armię nierobów do układania krawężników, przynajmniej byłby jakiś pożytek.

- patarek
- Zaawansowany
- Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
- Kontakt:
A ja uważam iż powinni jeszcze do tego dołożyć przepis taki jak jest w np. Holandii - gdy przekraczasz prędkość o więcej niż 50 km/h to zabierają ci prawo jazdy.
Oto JA
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
[ Julian Tuwim ]
- patarek
- Zaawansowany
- Kontakt:
Może i chcą ale czy będą mogli. No i jeszcze za jakie przewinienia. Bo nieraz jak patrzę na drogach co się dzieje to włos się na głowie "jeży" 

Oto JA
[ Julian Tuwim ]
[ Julian Tuwim ]
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Paweł zgadzam się z Tobą w 100%
Każdy z nas przekracza prędkość, łamie w jakiś stopniu przepisy, ale kultura jazdy której w Polsce nie nauczysz inaczej niż przez sankcje - w naszym kraju nie istnieje.
Chamstwo, buractwo, lewoskrętem na wprost, prawoskrętnym prosto, notoryczna jazda lewym pasem, czerwone światło i co mnie najbardziej irytuje parkowanie gdzie popadnie, byle jak, żeby tylko mieć jak najbliżej. O kopercie dla niepełnosprawnych nie wspomnę.
To tylko kilka przykładów.
Każdy z nas przekracza prędkość, łamie w jakiś stopniu przepisy, ale kultura jazdy której w Polsce nie nauczysz inaczej niż przez sankcje - w naszym kraju nie istnieje.
Chamstwo, buractwo, lewoskrętem na wprost, prawoskrętnym prosto, notoryczna jazda lewym pasem, czerwone światło i co mnie najbardziej irytuje parkowanie gdzie popadnie, byle jak, żeby tylko mieć jak najbliżej. O kopercie dla niepełnosprawnych nie wspomnę.
To tylko kilka przykładów.
- naruot
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe 2009
- Podziękował: 2 razy
hola hola panowie , zamordyzm to najgorsza metoda edukacji , czy takie rzeczy nie powinny być załatwiane systemowo - powiązanie wysokości składki OC z punktami karnymi wydaje się być dobrym rozwiązaniem , kolejna sprawa to równość wszystkich wobec prawa , czemu taki młody Wałęsa czy Otylia Jędrzejczak to święte krowy, a inni mają wyroki za jezde rowerem po dwóch piwach...
podwojenie taryfikatora to tylko łatanie krateru w budżecie i nic więcej,
Jeśli większość jest o czymś przekonana, to wcale nie znaczy, iż ma rację.
- patarek
- Zaawansowany
- Kontakt:
Podwojenie taryfikatora to jedyny w tej chwili bat na piratów drogowych a nie sposób na załatanie dziury. - mam taką nadzieję !!!!
Oto JA
[ Julian Tuwim ]
[ Julian Tuwim ]
-
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Zgadzam sie z Toba w 100% , powiekszanie taryfikatora to tylko potwierdza reguly platformiokow(ze wszystkim) zabrac polakom wszystko co sie da,a paś grecje czy innych , polaka stac, a na drogi to nie pojdzie bo przeciez juz oznajmili ze w 2013 nawet 1km nie zostanie rozpoczety,naruot pisze:hola hola panowie , zamordyzm to najgorsza metoda edukacji , czy takie rzeczy nie powinny być załatwiane systemowo - powiązanie wysokości składki OC z punktami karnymi wydaje się być dobrym rozwiązaniem , kolejna sprawa to równość wszystkich wobec prawa , czemu taki młody Wałęsa czy Otylia Jędrzejczak to święte krowy, a inni mają wyroki za jezde rowerem po dwóch piwach...
patarek, ktos kto ma pieniadze to on ma to w du... czy dostanie 300 czy 500zl bedzie mial kolejna historie