Niezapomnine zwroty i sytaucje z życia płynące...

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Niezapomnine zwroty i sytaucje z życia płynące...

Post autor: Turanek »

Założyłem taki temat "wspominkowy", bo cztery dyszki na karku więc się człowiek częściej za siebie ogląda i różne śmieszne rzeczy przypomina.
To może zacznę tak:
Na warsztatach w samochodówce, u Pana w dziale elektrycznym, robiliśmy z przewodów wiązki do Żuka i Nysy (w tych naprawach specjalizowały się warsztaty). Na dużej desce wyznaczone gwoździami były odległości i odgałęzienia przewodów z opisem kolorów. Któregoś dnia znudzony układaniem kabelków kolega spytał Pana: A ten sino-koperkowy przewód to gdzie leci? Salwa śmiechu :haha: a kolega banie dostał i warsztaty do odróbki :hahaha:
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
rock4
Specjalista
Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
Imię:: Marek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
Kontakt:

Post autor: rock4 »

Turanek, świetny pomysł ze wspomnieniami :) Tobie "4" z przodu się wdarła u mnie "3" się zbliża (w przyszłym roku), a też lubię powspominać ;)

Pamiętam, 4 klasa liceum, przygotowania do matury z j. polskiego. Kolega, który miał zdolności do przekręcania wyrazów wziął się za przypomnienie fabuły Pana Tadeusza. Gdy doszedł do wątku w którym następuje atak Moskali na zamek Horeszków kolega przekręca słowo Moskale i zastępuje go MOSKITAMI... Ze śmiechu wszyscy pokładli się na ławkach, nauczycielka która spacerowała po sali musiała w trybie natychmiastowym usiąść (pewnie groziło popuszczeniem :P ). Do końca lekcji zostało jakieś 10 min. Z wiadomych przyczyn z prowadzenia dalszej części zajęć nici.

By się "nie wystrzelać" z opowieści kolejne w dalszej części tego tematu ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

U mnie też zbliża się 4.:)
Na warsztatach na Mińskiej w Warszawie to pamiętam, że przez pół roku papierem ściernym młotki czyściłem w I klasie szkoły średniej. A "zabawę" na tokarce mieliśmy taką wkładaliśmy 50 cm pręt zamiast klucza do dokręcenia głowicy, wystarczyło włączyć tokarkę i przez całą halę pręt w ścianę leciał. Wiem wiem jak by ktoś zarobił takim prętem. ;)
Na klasówce z elektroniki, a mieliśmy cholernie ciętego nauczyciela, tak nas pilnował, że nawet nie wyjrzał przez okno jak mu w polonezie alarm się włączył.
O przyspawaniu malucha Dyrektora do ogrodzenia nie wspomnę. A co do malucha to karoserię kaszlaczka na studniówkę przytachaliśmy też. Oj było tłumaczenie.
ale najmilej wspomniam koleżanki z Liceum Medycznego :)
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Myśmy na ZPT z kolegami przez okno wyskoczyli. I piętro a na boiskiu była góra piachu.

Ale lepszy numer zrobił mój kumpel. Kiedyś na matmie podczas sprawdzianu wypadła mi ściąga i kolega Tomek nie wiem czemu mówi do nauczycielki "psze pani a koledze sciąga wypadła". Siedzący za mną inny kolega Grzegorz widząc to rzucił się przez ławke na delikwenta, powalając go na podłogę. W zamieszaniu jakie się wytworzyło zdołał chwycić sciągę i na oczach nauczycielki ją zjadł.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

Coś widzę, że temat nie chwycił to jeszcze jeden.
Dzwoni telefon odbieram w słuchawce kobiecy głos - kapitan Michalska zapraszam Pana na Rakowiecką. A ja przemile jak tylko mogłem: na lewą czy na prawą stronę ulicy :)*

*dla nie warszawiaków- po lewej był UOP Urząd Ochrony Państwa obecnie ABW a po prawej Areszt Śledczy. Okazało się, że na lewo zapraszała.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
sianko86
Specjalista
Auto:: 2.0tdi CFHC 140km 2011rok
Imię:: Damian
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: sianko86 »

hehehe:) no to dobrze ze nie na prawo:D:D
Był sobie Czarnuch :)
Teraz jest Myszka :)
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

sianko86 pisze:hehehe:) no to dobrze ze nie na prawo:D:D
a chodziło o ankietę poświadczenia do informacji tajne.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ