sam byłem wierny plazmom wiele lat (Panasonic) aż przy wyborze ostatniego TV udałem się do sklepu obejrzeć jednak na żywo zamówiony ostatni model pewnej plazmy, po zobaczeniu jak działa w porównaniu z innymi dookoła LCDekami byłem pewien że jest zepsuta
oczywiście podświetlanie tylne a nie boczne i lokalne, ale to na pewno wiesz, i nie daj się nabrać na 3D i internet, to nie działa (w sensie że tylko na poziomie gadżetu), zdecydowanie lepiej dokupić do tańszego TV konsolę Sony PS3, tam internet śmiga i dodatkowo Bluray i gierki i inne przydatne sprawy (rewelacyjna przeglądarka zdjęć + kombajn do robienia z nich prezentacji), kto do mnie nie przyjdzie i nie obejrzy takiej prezentacji to najczęściej już nie chce oglądać zdjęć na swoim hiper wypasionym TV tylko kupuje PS3 i w końcu jest zadowolony
i jeszcze jedno, mam kolegę który utylizuje zawodowo elektronikę, pokazywał mi całe ciężarówki plazm które dostarczają serwisy bo nie da się naprawić, na kilkadziesiąt plazm przypada jeden LCD, a zauważ że w sprzedaży i naszych domach jest odwrotnie, to też był dla mnie argument