Dokładnie jak dla mnie idealne miesjce chyba że ktoś jest leworeczny.Dodi pisze:kto ma regulowany podłokietnik to polecam to miejsce... schowków w Touranie i tak jest dużo więc schowek w podłokietniku można na to poświecić... radio jest dobrze schowane przed niepowołanymi osobami a jednocześnie jest pod ręką...
Montaż CB radia
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Proste rzeczy są najlepsze :-)QQRYDZA pisze:wyciągasz popiołkę i wsadzasz tam radiopatarek pisze:Turenek - a czy była by opcja taka abyś jakiegoś manuala zrobił do zamontowania radyjka w miejsce popielniczki?
Niestety nie znam się na tym a nie chciałbym czegoś zepsuć.
Bardzo mi się podoba to w twoim białasku.
- patarek
- Zaawansowany
- Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
- Kontakt:
No na zdjęciach nie wygląda to tak prosto. A ze mnie taki mechanik jak z koziej..... trąba 
Oto JA
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
-
Piotr1979
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Pablo.
Widzę, że kabelki od zasilania masz na wierzchu.
Polecam takie oto rozwiązanie:
Podepnij się szybkozłączkami samochodowymi np firmy 3M - (rewela) 1 PLN/szt na allegro, nic nie tniesz, tylko wpinasz się tym ustrojstwem w kabelki zasilania gniazda 12V pasażerów z 2 klasy. trzeba tylko pamiętać, żeby je dobrze zacisnąć. Przewody chowasz pod pudełko plastmasowe znajdujące się pod podłokietnikiem (tak jak masz przewód do anteny puszczony) i jest gitara. Kabelek zasilający (oryginał od CB) przycinasz jak "ciocia woli" ale bezpiecznik na przewodzie zostawiasz w obwodzie. Dodatkowo zastosowałem wtyczkę/ gniazdo samochodowe aby w razie awarii nie rozpinać szybkozłączek. Wszystko działa jak trzeba. Może wrzucę zdjęcia jak czas znajdę.
PZDR
Widzę, że kabelki od zasilania masz na wierzchu.
Polecam takie oto rozwiązanie:
Podepnij się szybkozłączkami samochodowymi np firmy 3M - (rewela) 1 PLN/szt na allegro, nic nie tniesz, tylko wpinasz się tym ustrojstwem w kabelki zasilania gniazda 12V pasażerów z 2 klasy. trzeba tylko pamiętać, żeby je dobrze zacisnąć. Przewody chowasz pod pudełko plastmasowe znajdujące się pod podłokietnikiem (tak jak masz przewód do anteny puszczony) i jest gitara. Kabelek zasilający (oryginał od CB) przycinasz jak "ciocia woli" ale bezpiecznik na przewodzie zostawiasz w obwodzie. Dodatkowo zastosowałem wtyczkę/ gniazdo samochodowe aby w razie awarii nie rozpinać szybkozłączek. Wszystko działa jak trzeba. Może wrzucę zdjęcia jak czas znajdę.
PZDR
Szukajcie a znajdziecie.
- pabloxxx
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,9 TDI
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Aki jak masz podłokietnik nieregulowany to możesz zdjąć ten plastik z podłokietnika i kabel Ci się ładnie schowaaki pisze:u mnie wygląda to tak, wszystko słychać wyraźnie w czasie jazdy, jedyną rzeczą która przeszkadza to wtyk z kablem z gruszki podłączony do radia przeszkadza zamykaniu podłokietnika, ale zajmę się tym jak znajdę czas.
[url=http://img402.imageshack.us/img402/5364/20120602107.th.jpg]Obrazek[/URL]