co robic wymienic czy naprawiac oto jest pytanie ( 6 bieg )
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
co robic wymienic czy naprawiac oto jest pytanie ( 6 bieg )
witam dzisiaj w moim touranku uslyszalem dosyc mocne wycie na 6 biegu tylko i wylacznie na 6 reszta ok 2 razy mi wyskoczyla 6 ostatnio troche kilometrow zrobilem mam szerokie kapcie 235/35R19 i do tego wszystkiego kupilem 460 litrow bagaznik na dach pomykalem na trasie 140 do 170km zaladowany i chyba zajechalem 6 bieg
pytanie do tej opowiastki co zrobic wymienic skrzynie czy ja naparawiac??????
pytanie do tej opowiastki co zrobic wymienic skrzynie czy ja naparawiac??????
-
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 TDI BXE 2006
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
W czestochowie mam gosci ktorzy robia tylko i wylacznie skrzynie i musze powiedziec ze sa calkiem niezli nie raz widzialem jak sie ludzie do nich ze slaska zjezdzaja jak cenowo wygladaja ich uslugi do konca nie wiem ale z tego co gadalem z chlopakami to jak robili jakies mesie bmw itp z automatami to przewaznie zawodnik minimum 3k zl zostawial oczywiscie nie za sama robocizne ale chlopaki sa uczciwe jezeli nie oplaca sie naprawiac to mowia prawde klijentowi ze lepiej kupic inna uzywke niz naprawiac stara bo koszta beda wyzsze
-
- Przeglądacz
- Auto:: VW POLO CROSS 1.4 TDI +
- Imię:: Michal
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Miałem identyczny przypadek co ty tylko w Golfie V z 6 biegową skrzynia i przyczyną była zbyd długa jazda ze zbyt małym poziomem oleju w skrzyni, bo 6 biegu kola są ostatnie i górne się przypala jak mało jest oleju i pada też łożysko na wałku.
Wpisz sobie w wyszukiwarkę skrzynie biegów Suchedniów, lub naprawa skrzyń Suchedniów.
Ja tam regenerowałem bo to jest w moich stronach, jest tam z 15 zakładów co się tym zajmóją i robią tez to na Zachód
Wpisz sobie w wyszukiwarkę skrzynie biegów Suchedniów, lub naprawa skrzyń Suchedniów.
Ja tam regenerowałem bo to jest w moich stronach, jest tam z 15 zakładów co się tym zajmóją i robią tez to na Zachód
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
chlopaki chlopaki zrobilem skrzynie mianowicie problem byl taki na 6 biegu odkrecila mi sie sruba tak sie poluzowala ze prawie sie urwala łeb sruby orginalnie ma grubosc prawie 1cm a zostalo 2 milimetry tak ja zfrezowalo omaly wlos a skrzynia mogla uledz wiekszemu uszkodzeniu, wracajac do polski zeby zrobic naprawe jechalem na 5 biegu, gosc powiedzil jak bym dalej jezdzil na 6 to gdzies bym stanol z awarja. generalnie chlopaki z warsztatu znaja sie na rzeczy wymienili srube bo niechcieli mnie naciagac na kase przejechalem sie do Kielc do serwisu VW po olej do skrzyni bo moj byl przepracowany generalnie sie go nie wymienia ale jak jest okazja to kupilem o takich samych parametrach tak mi doradzili wraqajac slysze ze skrzynia dalej buczy na 6 i delikatnie skakal lewarek przy dodawaniu i odejmowaniu gazu powiedzialem co jest grane w warsztacie i w 3 godziny wymienili mi 6 tryb i 2 lozyska zalali nowym olejem i gitara wszystko dziala jak powinno malo tego zrobili to bez wyjmowania skrzyni skasowali 800zl jak dla mnie to je* lepiej tak niz 1500 za uzywana
warsztat zajumuje sie tylko busami T3 T4 T5 ale podpytalem ich i powiedzieli ze golfy passaty tourany ogarna temat
podaje numer i adres do goscia co sie z nim zdzwanialem tel.695665905 Suchedniow ul. Młynarska 5 tu robia skrzynie
a montaz i demontaz ul. Warszawska 11
jedno kolo drugiego
dla Michall
i przestroga dla wszystkich oleju w skrzynii sie nie wymienia ale do stanu trzeba dolewac!!!!!!!!
warsztat zajumuje sie tylko busami T3 T4 T5 ale podpytalem ich i powiedzieli ze golfy passaty tourany ogarna temat
podaje numer i adres do goscia co sie z nim zdzwanialem tel.695665905 Suchedniow ul. Młynarska 5 tu robia skrzynie
a montaz i demontaz ul. Warszawska 11
jedno kolo drugiego

i przestroga dla wszystkich oleju w skrzynii sie nie wymienia ale do stanu trzeba dolewac!!!!!!!!