Naklejka na przednią szybę - luźne gadki
- rock4
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
- Kontakt:
zPanowie, a kombinujecie by naklejka była przyklejana od środa czy na zewnątrz na szybę? Bo jeśli na zewnątrz to trzeba pamiętać o tych, co mają rozbieżne wycieraczki... tam taka naklejka długo nie wytrzyma 
Kiedyś też myślałem nad naklejką na front Touranów wtedy mi wpadł mi do głowy pomysł by zrobić naklejkę na maskę, nad przedni reflektor od strony kierowcy, tak jak to jest przyklejane na samochody w jednym z legnickich komisów samochodowych www.eurovan.legnica.pl (popatrzcie na zielonego busa VW Transporter)

Kiedyś też myślałem nad naklejką na front Touranów wtedy mi wpadł mi do głowy pomysł by zrobić naklejkę na maskę, nad przedni reflektor od strony kierowcy, tak jak to jest przyklejane na samochody w jednym z legnickich komisów samochodowych www.eurovan.legnica.pl (popatrzcie na zielonego busa VW Transporter)
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Marek, na lakierze po dłuższym czasie pozostanie odcień, bo lakier nie równo będzie płowiał od UV.
Naklejka najlepiej od środka i od wewnątrz ciemne tło, co by po gałach nie dawało i nie wkurzało.
u kolegów z Niemiec z Touran24 mają naklejone logo na środku, u doły szyby przedniej, od wewątrz. Napis stroną na zewnątrz jest biały, a od wewnątrz czarny, wtedy nie rzuca się w oczy kierowcy i pasażera i nie rozprasza.
Ciekawe co na to miski względnie diagności, bo ponoć przestrzeń widoczności, czyli to co ogrniają wycieraczki nie może być ograniczana...
Naklejka najlepiej od środka i od wewnątrz ciemne tło, co by po gałach nie dawało i nie wkurzało.
u kolegów z Niemiec z Touran24 mają naklejone logo na środku, u doły szyby przedniej, od wewątrz. Napis stroną na zewnątrz jest biały, a od wewnątrz czarny, wtedy nie rzuca się w oczy kierowcy i pasażera i nie rozprasza.
Ciekawe co na to miski względnie diagności, bo ponoć przestrzeń widoczności, czyli to co ogrniają wycieraczki nie może być ograniczana...
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
A czy to pomoże.?
W Wawie co najwyżej poznaję kilka aut tych forumowiczów co znam osobiście. Reszta nawet nie spojrzy, więc myślę, że nawet o forum nie słyszeli.
Kiedyś na Grota nawet przed jednym Touranem zwolniłem by dojrzał vlepę i ramkę, ale mało brakowało by mi w d..pe wjechał i może wtedy by dojrzał.
W Wawie co najwyżej poznaję kilka aut tych forumowiczów co znam osobiście. Reszta nawet nie spojrzy, więc myślę, że nawet o forum nie słyszeli.
Kiedyś na Grota nawet przed jednym Touranem zwolniłem by dojrzał vlepę i ramkę, ale mało brakowało by mi w d..pe wjechał i może wtedy by dojrzał.
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
No to może na środku ale u góry - u mnie tam wycieraczki nie ogarniają
chociaż tu będzie problem u tych co mają czujniki zmierzchu itp.
Najlepszym rozwiązaniem byłby pas ściemniający na całej szybie, klejony od wewnątrz, szerokość z 10cm... myślę, że przy Waszych umiejętnościach nie powinno być problemu z naklejeniem

Najlepszym rozwiązaniem byłby pas ściemniający na całej szybie, klejony od wewnątrz, szerokość z 10cm... myślę, że przy Waszych umiejętnościach nie powinno być problemu z naklejeniem

- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Leszek ale celem tej naklejki miało być rozpoznawanie się na drogach, czyli forumowicz forumowicza, swój swego.cheles pisze:A czy to pomoże.?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Wiem wiem, na początek proponuję mrugnięcie światełkamiTomas pisze:Leszek ale celem tej naklejki miało być rozpoznawanie się na drogach, czyli forumowicz forumowicza, swój swego.cheles pisze:A czy to pomoże.?

- patarek
- Zaawansowany
- Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
- Kontakt:
No a za rogiem nadgorliwy policjant wlepi mandat za ostrzeżeniecheles pisze: Wiem wiem, na początek proponuję mrugnięcie światełkami

Oto JA
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
[ Julian Tuwim ]
- patarek
- Zaawansowany
- Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
- Kontakt:
Tak tak, Ale taka wlepa na szybę z przodu faktycznie by się przydała. Zaglądanie w lusterko nie przynosi efektu niestety 

Oto JA
[ Julian Tuwim ]
[ Julian Tuwim ]
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Mam gotowca na lewe pranie drzwi (lub przed drzwiami) - moją ksywkę!
Ale Julka się burzy i nie wylądowała jeszcze...
Element jakiś graficzny by się zdał na przód, ale biorąc pod uwagę fakt iż BARDZO NIKŁY PROCENT forowiczów zamawia vlepki, a z tych nie każdy nakleja- to...
Cieniutko to widzę!
I tak łapka leci jak mijam się z TOURANEM...

Ale Julka się burzy i nie wylądowała jeszcze...
Element jakiś graficzny by się zdał na przód, ale biorąc pod uwagę fakt iż BARDZO NIKŁY PROCENT forowiczów zamawia vlepki, a z tych nie każdy nakleja- to...
Cieniutko to widzę!
I tak łapka leci jak mijam się z TOURANEM...