Nowe gumki od klapy do przewodów.
Moje wyglądają (delikatnie mówiąc) nieciekawie...

Całość koszt: 133,6o zł.
Tomasz masz jakiś namiar gdzie to kupić ?? I jakie są koszta wymiany tego u mechanika??Tomasz_W-wa pisze:kurik właśnie dużo osób ma je zniszczone i tak sobie jeździ, przy każdym większym dołku, progu zwalniającym amortyzatory dostają w kość. Bardzo łatwo zobaczyć, czy mamy je niszczone, nie potrzebujemy żadnego podnośnika, kanału, nawet nie trzeba zdejmować koła.
Wystarczy trochę się nachylić i spojrzeć miedzy kołem a nadkolem, te gumy widać jak na dłoni, tylko dolną część samej gumy nie widać bo jest wpięta w taki metalowy cylinder, ale to jest ok 1 cm odboju, resztę widać bardzo dobrze.
Koszt zamienników np. Sachs-a to ok 60 zł na dwie strony oczywiście z osłonami, bez tych metalowych krążków, ale je raczej się nie wymienia.
Koszt oryginalnych części trochę większy.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Tomasz dzięki za infoTomasz_W-wa pisze:kurik jeżeli chcesz kupić nieoryginalne (np. Sachs-a) to powinny być od ręki lub do zamówienia w każdym sklepie z częściami motoryzacyjnymi, podajesz jakie autko i z którego roku.
Koszt zależny od sklepu, mniej więcej 60-70 zł za cały komplet (dwa odboje i dwie rury).
Co do oryginalnych to albo z ASO VW, albo jak masz szczęście to wyhaczysz z alledro, ale to rzadkość.
Numery części:
- rura osłonowa - 1K0513425, cena w ASO VW: 10.37 zł/sztuka
- odbój - 1K0511353R, cena w ASO VW: 65.79 zł/sztuka (odboje są jajowate, ale jak kupisz okrągłe to podobnież też pasują)
- pierścień osadczy - 1K0513167, cena w ASO VW: 17.29 zł/sztuka (tego się raczej nie wymienia bo ten pierścień jest metalowy i nic się z nim nie dzieje)
Mi się udało wyhaczyć oryginalne odboje na Allero w kwocie 80 zł za dwie sztuki, rurki osłonowe kupiłem w ASO VW.
A i jeszcze jedno, podane numery części są do zawieszenia standardowego, występuje jeszcze zawieszenie sportowe i są ciut inne numery części, ale te zawieszenia raczej rzadziej montowane w Touranach, jak ktoś ciekawy numerów części do zawieszenia sportowego to dawać znać to podam.
P.S.
kurik mógłbym Ci załatwić zestaw z Sachs-a za 60 zł (tylko miał bym je na 22 września), ale z przesyłką wyjdzie tyle samo co byś sobie sam zamówił w sklepie, a więc bez sensu.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
No to jak mozesz to podaj. Ja mam własnie zawieszenie sportoweTomasz_W-wa pisze:A i jeszcze jedno, podane numery części są do zawieszenia standardowego, występuje jeszcze zawieszenie sportowe i są ciut inne numery części, ale te zawieszenia raczej rzadziej montowane w Touranach, jak ktoś ciekawy numerów części do zawieszenia sportowego to dawać znać to podam.