Standrard 200-300 zl to zdecydowanie za duzo:)cheles pisze: Wawa i okolice najtaniej za usługę (fotele podsufitka) liczą sobie w Legionowe ok. 200 PLN, Wawa to już bliżej 300 PLN. Mnie się udało dogadać z kolesiem z firmy sprzątającej co u mnie w pracy sprzątali i prali. Za 100 PLN wyprał także mój samochód
Touran by chelesline :)
-
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
W tych kwotach to jest: fotele 5 sztuk, podsufitka oraz boczki plus mycie ręczne.lock00 pisze:Standrard 200-300 zl to zdecydowanie za duzo:)cheles pisze: Wawa i okolice najtaniej za usługę (fotele podsufitka) liczą sobie w Legionowe ok. 200 PLN, Wawa to już bliżej 300 PLN. Mnie się udało dogadać z kolesiem z firmy sprzątającej co u mnie w pracy sprzątali i prali. Za 100 PLN wyprał także mój samochód
-
- Zaawansowany
- Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
cheles - jak ten gość dojeżdża do ludzi albo ma jakiś punkt usuługowy to daj namiary proszę na priva lub tutaj - cena nie musi byc po znajomości - mogę zapłacić komercyjnie chociaż jakiś upust by się przydał
intersuje mnie komplet łącznie z boczkami i podsufitką i wykładzią ( a nie tylko siedzenia i dywaniki) - mam 7 miejsć
Ty robiłeś boczki i podsufitkę?

- cheles
- Władca postów
Info poszło na PW - robiłem tylko fotele.anko1973 pisze:cheles - jak ten gość dojeżdża do ludzi albo ma jakiś punkt usuługowy to daj namiary proszę na priva lub tutaj - cena nie musi byc po znajomości - mogę zapłacić komercyjnie chociaż jakiś upust by się przydałintersuje mnie komplet łącznie z boczkami i podsufitką i wykładzią ( a nie tylko siedzenia i dywaniki) - mam 7 miejsć
Ty robiłeś boczki i podsufitkę?
Z 26 planowanychy modów już 16 wykonane. Na tylny zderzak trafiła nakładka aluminiowa.

-
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Witam.
Cheles, jak widzę nakładka jest dosyć blisko dolnej krawędzi klapy. Nie za blisko, jak brudu-piasku się nagromadzi to nie będzie trzeć?? Proszę o opinię na temat w/w, bo może też się skuszę.
PZDR
Cheles, jak widzę nakładka jest dosyć blisko dolnej krawędzi klapy. Nie za blisko, jak brudu-piasku się nagromadzi to nie będzie trzeć?? Proszę o opinię na temat w/w, bo może też się skuszę.
PZDR
Ostatnio zmieniony pn lip 02, 2012 19:04 przez Piotr1979, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukajcie a znajdziecie.
- cheles
- Władca postów
Poszperałem, pozmieniałem, dodałem trochę nowych fotek z opisem. Zapraszam na początek postu.PIOTREL pisze:Nic tylko podziwiać.
Będę musiał nad swym tak popracować.
Listwa aluminium chrom w ASO koszt 101 PLN.

[ Dodano: Sro Sie 08, 2012 08:44 ]
PIOTREL,
Zamontowałem kamerkę cofania

http://img854.imageshack.us/img854/6315/p1030168p.jpg
http://img580.imageshack.us/img580/4535/p1030162t.jpg
następny mod: LED w bagażniku. Małżonka zwróciła uwagę na zmiany w kabinie. Nie powiem stresik był ale przyjęła do wiadomości zmiany

http://img217.imageshack.us/img217/1948 ... 310732.jpg
[ Dodano: Sro Wrz 12, 2012 11:08 ]
A tutaj macie efekt mojej wczorajszej pracy kosmetykami auto glym.
Czyli mycie szamponem Bodywork Shampoon Conditioner polecam dla początkujących.
Później Intensive Tar Remover - środek do usuwania smoły tylko dolne partie karoserii i cały tył.
w międzyczasie czyszczę alufelgi.
Po spukłaniu używam: Paint renovator do całego lakieru, który usuwa drobne rysy, ożywia itp coś w stylu glinki.
Po tym ponowne mycie szamponem. Powyższy środek trochę zostawia drobnicy i do końca nie da się go wypolerować chyba, że ktoś jest bardzo dokładny, ale na elementach gumowych i plastikowych pozostawie oczywiście opcja zabezpieczenia taśmą malarską elementów czarnych wchodzi w grę i wtedy bez problemu nie są ubrudzone.
Później używam super resin polish oczyszcza lakier, zwiera polimery, które zabezpieczają lakier i przygotowuje pod położenie wosku.
Poleruję i nadkładam wosk.
Efekt końcowy oceńcie sami:

Maska:

Przed:

Po:

Do szyb polecam pastę polerską.

Jeżeli macie pytania to zapraszam na swój profil. A w weekend jestem zajęty

Do ubrudzonych plastików polecam silikon w sprau. Brud łatwo schodzi i silicon zabezpiecza przed ponownym zabrudzeniem.
-
- Przeglądacz
- Auto:: Jetta A5 BKD 2007
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Hehe :-)cheles pisze:następny mod: LED w bagażniku. Małżonka zwróciła uwagę na zmiany w kabinie. Nie powiem stresik był ale przyjęła do wiadomości zmiany
Dobre :-)
To aż taka czepialska jest?
I jak Ty żeś załatwił te "wjazdówki" na Stadion?

P.S. Jeśli dobrze skojarzyłem nick i właśnie ten Stadion to zdaje się, że zdarza Ci się współpracować z moją połowicą

- cheles
- Władca postów
Lata praktyki, dobra gadka i wjazd na stadion otwarty. Na SN były tylko oficjalne auta sponsorów na Euro a po VW Touran w silnej grupie na zlocie. Nikomu jeszcze się nie udało zorganizować spotkania na Stadionie Narodowym.Kamel pisze:Hehe :-)cheles pisze:następny mod: LED w bagażniku. Małżonka zwróciła uwagę na zmiany w kabinie. Nie powiem stresik był ale przyjęła do wiadomości zmiany
Dobre :-)
To aż taka czepialska jest?
I jak Ty żeś załatwił te "wjazdówki" na Stadion?
P.S. Jeśli dobrze skojarzyłem nick i właśnie ten Stadion to zdaje się, że zdarza Ci się współpracować z moją połowicą
[ Dodano: Pią Wrz 14, 2012 21:10 ]
Staram się. Muti dał przykład. Co do weluru to dobry pomysł, pomyślę nad kolorem jaki wybrać.AZIK pisze:No nieźle działasz, nieźle....
jeśli chodzi o bagażnik i ten materiał na boczki to polecam welur samoprzylepny....