Tym razem Już kupiłem;)

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
august
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 1 raz

Tym razem Już kupiłem;)

Post autor: august »

Witam!
Jutro jadę opłacić samochód po wielkich poszukiwaniach w końcu znalazłem;) wiec się chwale;) chyba że widzicie jakieś przeciwwskazania to odradzajcie do jutra mam czas;) Przebieg faktyczny Potwierdzone w serwisie;)

http://otomoto.pl/volkswagen-touran-7-o ... 87812.html
Awatar użytkownika
rufusw
Przeglądacz
Auto:: 1,9 TDI (AVQ)/2003/BASIC
Imię:: Rafał

Post autor: rufusw »

Bardzo ładny,

Dla mnie tylko zastanawiające jest radio i fis jak na basis dość wysokie opcje.
Ale nie mam jeszcze takiej wiedzy i doświadczenia, żeby się wypowiadać.
Awatar użytkownika
rock4
Specjalista
Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
Imię:: Marek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
Kontakt:

Post autor: rock4 »

Prawe przednie koło - jakaś guma się przykleiła, w lewym przednim mało powietrza ;)

a tak na poważnie, nie jestem obcykany w wersjach jakie były oferowane, ale autko w środku dobrze wyposażone (climatronic, podgrzewane fotele, pełny fis) a w książce BASIS. Myślałem że Basisy to w najbardziej podstawowych wersjach wychodziły z małą możliwością modyfikacji (doposażenia).
A i jeszcze jedno: plastiki na wysokości kolan kierowcy nie ładnie są spasowane :(
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 117 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

No a jak sobie doposazył to to co? Problem kolega ma juz z glowy z szukaniem licznika itp. Navi CD co prawda wiele nie jest warta, ale juz jest ;)
VIN podnay, latwo sprawdzic co powinno byc na wyposazeniu.
BASIC a i podłokietnik ma, climatronic. Jak ktos to przerabiał to z głową i dobrze jak widac bo nawet antena na dachu od GPS-u i telefonu jest, wiec troche duzo by miał prucia by kłasc telefon i wiercic w desce na niego uchyt kiedy mogl kupic bluetooth, wiec stawiam na to ze miał to fabrycznie.
Ostatnio zmieniony pn sie 22, 2011 18:56 przez spacewalker, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

No Basic dobrze doposażony :)
Ładnie wygląda - fajny kolorek.
Tylko ten plastik, o którym rock4 wspomniał jakiś taki krzywy - sprawdź, czy śrubek nie brakuje, albo coś nie jest połamane, a sprzedający nie wspomina, że bezwypadkowy - sprawdź miernikiem co było robione i jak - szpachla czy tylko nowy element + lakierowanie.
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
august
Początkujący

Ten plastik jest już dobrze zamontowany;) po prostu był źle zamknięty;) a wersja jest faktycznie kombinowana bo z tyłu szyby na korbkę ale znowu jest szyberdach;) lakier ok tylko jest lekko zarysowany na drzwiach kierowcy i pasażera tył;) Mam nadzieje że jutro na komputerze będzie ok i już się będę cieszył;) i w ogłoszeniu jest umieszczona informacja o bez wypadkowości.
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Podziękował: 117 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

Dzis pod "bezwypadkośc" nie bierze się aut po lekkiej stłuczce i lekkich naprawach blacharskich. takie to juz urok ogłoszen.
Jesli po VIN nie ma szybera itp. to odpusc to auto, bo widac ze dach dosztukowany. Bóg jeden wie co jeszcze. Elektryke - zegary, licznik itp. olej, ale dach .... tu się zastanów.
august
Początkujący

W takim razie jutro pojadę do serwisu z autem sprawdzić go dokładniej po winie;) może coś więcej będą wiedzieli
Awatar użytkownika
rufusw
Przeglądacz
Auto:: 1,9 TDI (AVQ)/2003/BASIC
Imię:: Rafał

Post autor: rufusw »

Ja też miałem ten dylemat, basis bardzo dobrze doposażony, ale okazało się że fabrycznie. Dowiadywałem się vw, okazju się, że można, tylko nie wiem po co?
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 679 razy

Post autor: jeżu »

Po vinie ma 3FE - szklany dach przesuwny z uruchamianiem elektrycznym.... Instalację Car phone i Navi miał w standardzie zgadłeś....Space :lol:
august
Początkujący

Zakup dobiegł końca;) Jestem posiadaczem Tourana mam nadzieje że będzie mi i mojej rodzinie służył lata;) dzięki za opinie;)
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

No to teraz przedstaw furkę w odpowiednim dziale :)
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
ODPOWIEDZ