Ten z pierwszego postu został skradziony w Bydgoszczy aten odnaleziony został skradziony w Ostrowie Wlkp. Przecież wszystko jest napisane Czytamy.......
witam, dawno mnie nie było na forum ale znalazłem trochę czasu więc piszę. Auto niestety ale się nie znalazło. ubezpieczyciel PTU S.A. po prawie dwóch miesiącach wypłaciło odszkodowanie. zatem zaczynam szukać kolejnego Turka jeżeli macie jakieś pytania o szczegóły sprawy to piszcie - sam z siebie nie chcę się rozpisywać i zaśmiecać forum.
nie wiem co odpowiedzieć - kwota wydaje się być uczciwa ale jak bym miał sprzedać swoje auto za taką kasę nigdy bym tego nie zrobił
co poradzić firmy ubezpieczeniowe wyceniają auta na bazie kilku programów, zresztą z pewnością o tym wiecie. Świadomi pewnie też jesteście że te programy nie oddają rzeczywistości i nijak mają się do cen na giełdach i w komisach.
inna sprawa to że jak już miałem auto 9-cio letnie i wszystko było z nim OK! to go używałem, dbałem itd. jednak nie jestem pewien czy kupię z pełną świadomością kolejne 9-cio letnie (nie ma co się oszukiwać - czas robi swoje a wraz z nim lista napraw się wydłuża). podsumowując będę musiał coś dołożyć do kolejnego auta, iść do ubezpieczalni i wykupić AC i oczywiście zapłacić wyższą składkę od nowszego auta! Tego ubezpieczenie niestety nie zwraca.
no właśnie jak by była kara surowa to by się każdy zastanowił czy warto, ale z drugiej strony nasz rząd RP pokazuje jak kraść i ludzie wychodzą z założenia dlaczego by nie spróbować a może się uda
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Pomóżcie w nocy 08/09.10.2012r. w godzinach pomiędzy 23.35a 5.30 skradziono srebrnego Tourana 1.9 tdi wersja trendline skrzynia dsg. rocznik 2007 Tablice SI 49188.
Ze znaków szczególnych: zgrzewana obudowa lewego lusterka tak około 2 cm taka blizna, lekko zarysowany na lewym nadkolu i lekkie puknięcie na prawych przednich drzwiach.
7 miejscowy bez rolety.
Załączniki
Ostatnio zmieniony pt paź 12, 2012 22:25 przez Peiter82, łącznie zmieniany 4 razy.
w nocy z 8/9.10.2012 skradziono Volkswagen Touran rocznik 2007 srebrny trendline dsg 1.9 tdi wersja po liftingu SI 49188