2.0 FSI
- Kami
- Użytkownik
- Auto:: VW Touran 2005,
- Imię:: Kami
- Podziękował: 6 razy
Kochaniutki powiem tak : pozbyłam się Forda Galaxy na rzecz Tourana i nie żałuję , jeszcze mam Citroena Picasso i też go niedługo sprzedaje i kupuje drugiego Tourana bo mam dość dokładania do francuzikaanko1973 pisze:z especa do turana, kurcze nie lepiej jakiś sharan? turan malutki jest - w porównaniu z espacem; ktos z kolegów z w-wy ma z CNG nie pamiętam kto - ale to może być dobry wybór

-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Re: 2.0 FSI
Witam.Mam 2,0 fsi 150 KM.
Za wymianę filtrów i oleju w swoim zapłaciłem 400zł.
Za rozrząd, z filtrami,olejem,częściami i robocizną + przegląd chcieli 1700zł poza ASO.Wymiana rozrządu raz na 180tyś km.
Za cztery świece z wymianą 100zł.
Zawieszenia nie naprawiałem,ponieważ jest w idealnym stanie,ale ceny nie są wygórowane.
Co do elektroniki nie maiłem żadnych problemów, a użytkuję swojego od czerwca.
Spalanie miasto 11,trasa 7, średnie 9 litrów
Za wymianę filtrów i oleju w swoim zapłaciłem 400zł.
Za rozrząd, z filtrami,olejem,częściami i robocizną + przegląd chcieli 1700zł poza ASO.Wymiana rozrządu raz na 180tyś km.
Za cztery świece z wymianą 100zł.
Zawieszenia nie naprawiałem,ponieważ jest w idealnym stanie,ale ceny nie są wygórowane.
Co do elektroniki nie maiłem żadnych problemów, a użytkuję swojego od czerwca.
Spalanie miasto 11,trasa 7, średnie 9 litrów
- hitoshi11
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
Oczywista że silnik 2.0 FSI nie był produkowany od 2006 bo był już w 2004. Wiem bo sam takowy posiadam bo sobie akurat kupiłem:)) Odrazu uprzedzam żarty ze od dobrego handlarza to można i z silnikiem 0,9 kupic hehhe. Mój sprawdzony 1 własciciel kupiony w polsce do końca w jednym serwisie serwisowany Krostowski-Cichy
Poznań. Auto wyglada na tyle ile ma
)) no i powiem wam że z silników FSI (wogóle nie licze 1.6 " tego 102 czystego") to albo 2.0 albo nic. Ale rozumię bo pół roku szukałem 2.0 że niestety jest ich na lekarstwo i wychodzą szybciej niż połączenie telefoniczne biegnie do sprzedającego
)) 2.0 jest no co tu mówic jak sie nie może pozwolić na 1,4 TSI to najlepszy. Mimo wad silników FSI. Ale płukanka np w Tarnowskich Górach kosztuje tylko 300PLN. Myślę że wszyscy wiedzą o którą wadę chodzi w związku z tym (o nagar na zaworach itd) Pozdrawiam no i fajnie że jesteście.
Poznań. Auto wyglada na tyle ile ma

Nigdy nie odpuszczaj jeśli chodzi o kobietę, rodzine i honor....i olej pierdoły