xenon
-
fokusmok
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9 tdi 105KM 2003r
- Imię:: Michal
xenon
witam wszystkich...
mam kolejne pytanie tym razem dotyczące żarników świateł xenonowych a dokładniej chodzi mi jakiej barwy wybrać 4300k czy 5000k czy 8000k. na innych forach polecają zdecydowanie ten pierwszy. znowu na innym forum polecają taki ok 6000k. dodam że nie chce żeby światło było dla bajerv chce poprostu widzieć dobrze w nocy.
z góry dzięki za pomoc
mam kolejne pytanie tym razem dotyczące żarników świateł xenonowych a dokładniej chodzi mi jakiej barwy wybrać 4300k czy 5000k czy 8000k. na innych forach polecają zdecydowanie ten pierwszy. znowu na innym forum polecają taki ok 6000k. dodam że nie chce żeby światło było dla bajerv chce poprostu widzieć dobrze w nocy.
z góry dzięki za pomoc
-
fokusmok
- Przeglądacz
tak kolego mam spryskiwacze niestety nie działają chyba z powodu padniętego przekaźnika którego jeszcze nie znalazłem :-)QQRYDZA pisze:fokus a masz spryskiwacze?
wracając do tematu wygląd. wpadających w niebieski wygląda fajnie ale zależy mi bardziej na dobrej widoczności w nocy bo podobno przy deszczu w nocy i niebieskim odcieniu nie bardzo widać co się dzieje przed autem.,
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
HID w lampie bez soczewki?!
Nie rób takich rzeczy! To oślepia kierowców jadących z przeciwka!
No chyba, że zainwestowałeś w lampy z soczewkami od xenonów - to git
Brak sprysków to tylko mandat, ale "xenon" - hid bez soczewki to dramat dla pozostałych użytkowników drogi.
Myślę, że nikt nie będzie miał pretensji jeżeli wypowiem się, że czemuś takiemu mówimy zdecydowane NIE! Tuning TAK, ale taki który nie utrudnia życia innym!
Nie rób takich rzeczy! To oślepia kierowców jadących z przeciwka!
No chyba, że zainwestowałeś w lampy z soczewkami od xenonów - to git
Brak sprysków to tylko mandat, ale "xenon" - hid bez soczewki to dramat dla pozostałych użytkowników drogi.
Myślę, że nikt nie będzie miał pretensji jeżeli wypowiem się, że czemuś takiemu mówimy zdecydowane NIE! Tuning TAK, ale taki który nie utrudnia życia innym!
-
fokusmok
- Przeglądacz
kolego nie wiem gdzie przeczytałeś że chce to zamontować w zwykłej lampie...
otóż chce zamontować te żarniki w standardowych oryginalnych lampach tylko chce sie dowiedzieć więcej o barwie....
te z poświatą niebieską fajnie wyglądają natomiast chyba trochę gorzej przy nich widać podczas nocy i deszczu.... i nie wiem na co sie zdecydować
otóż chce zamontować te żarniki w standardowych oryginalnych lampach tylko chce sie dowiedzieć więcej o barwie....
te z poświatą niebieską fajnie wyglądają natomiast chyba trochę gorzej przy nich widać podczas nocy i deszczu.... i nie wiem na co sie zdecydować
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
no fakt nigdzie tego nie napisałes, ale tez nigdzie nie napisałes, ze to zakładasz w soczewkach...kolego nie wiem gdzie przeczytałeś że chce to zamontować w zwykłej lampie...
masz na mysli standardowe ( orginalne ) lampy soczewkowe od xenonu, rozumiem...fokusmok pisze:otóż chce zamontować te żarniki w standardowych oryginalnych lampach
-
fokusmok
- Przeglądacz
masz na mysli standardowe ( orginalne ) lampy soczewkowe od xenonu, rozumiem...[/quote]
tak kolego mam na myśli standardowe ORYGINALNE lampy z soczewką przystosowane do świateł xenonowych.....
ale nie ma sensu dłużej ciagnąć tego wątku z Tobą ponieważ nie próbujesz mi odpowieddzieć na moje pytanie tylko przyczepiłeś sie jakiego rodzaju mam lampy
pozdrawiam Cię
tak kolego mam na myśli standardowe ORYGINALNE lampy z soczewką przystosowane do świateł xenonowych.....
ale nie ma sensu dłużej ciagnąć tego wątku z Tobą ponieważ nie próbujesz mi odpowieddzieć na moje pytanie tylko przyczepiłeś sie jakiego rodzaju mam lampy
pozdrawiam Cię
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
fokusmok pisze:tak kolego mam na myśli standardowe ORYGINALNE lampy z soczewką przystosowane do świateł xenonowych.....
nie musisz sie tak unoscić odrazufokusmok pisze:ale nie ma sensu dłużej ciagnąć tego wątku z Tobą ponieważ nie próbujesz mi odpowieddzieć na moje pytanie tylko przyczepiłeś sie jakiego rodzaju mam lampy
wzajemniepozdrawiam Cię