a po co Ci footwel w podczas jazdy? załóż ambienta, wtedy ok...collega pisze:wymyslilem sobie zeby go dodatkowo podlaczyc pod zapalniczke tak zeby dzialal podczas otwierania drzwi i w nocy kiedy zapale swiatla
Footwell light - czyli oswietlenie przestrzeni nóg
-
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 TDI BXE 2006
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Panowie jak podlacze do footwela dodatkowe sterowanie od podswietlenia zapalniczki to tez bede mial regulacje natezenia tylko tyle ze bedzie swiecic w momencie otwarcia drzwi jako footwell + przy zapaleniu swiatel czyli jedyna roznica to to ze nie bedzie swiecil jak swiatla sa wylaczone czyli w dzien kiedy to i tak jest nic tego swiatla nie widac takze mozna powiedziec ze to prawie to samo tylko nie wiem czy nie zapali mi sie blad jakis jak podepne 2 sterowanie ?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Dzisiaj u Rauko finałowe podłączenie lampek z wymianą bordnetz. Pozostało tylko podpięcie pod bordnetz i zastanawiam się czy dobrze kabelki polutowałem. 
Oświetlenie tył założone. Nawet udało mi się wszystko dobrze polutować. Ale mam pytanie, nie za bardzo doczytałem się. Lampki w tylnych fotelach świecą w czasie jazdy. Jak wyłączyć tę funkcję by świeciły tylko podczas otwarcia lub zapalenia oświetlenia górnego.?
edit: 20.55.
Wyłączyłem, wszedłem w sterownik 9 byt 19 deaktywowałem bit 7 czyli podczas jazdy światełka się nie palą dopiero przy otwarciu drzwi.

Oświetlenie tył założone. Nawet udało mi się wszystko dobrze polutować. Ale mam pytanie, nie za bardzo doczytałem się. Lampki w tylnych fotelach świecą w czasie jazdy. Jak wyłączyć tę funkcję by świeciły tylko podczas otwarcia lub zapalenia oświetlenia górnego.?
edit: 20.55.
Wyłączyłem, wszedłem w sterownik 9 byt 19 deaktywowałem bit 7 czyli podczas jazdy światełka się nie palą dopiero przy otwarciu drzwi.
-
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 TDI BXE 2006
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wydaje mi sie ze nie ma roznicy czy kolor bedzie niebieski,zielony czy tez czerwony zeby wzrok sie faktycznie meczyl to trzeba jezdzic w dlugie trasy mnie sie to zdarza moze raz do roku albo nawet rzadziej bo trasa 300km to nie jest jakas specjalnie dluga ale jak jechalem z anglii do polski to faktycznie swiatelka meczyly panel mialem oposzczony w dul zeby nie swiecil tylko ze jeszcze byl podswietlany guzik pod panelem na zielono do wyciagania plyty takze nawet to zaklejalem izolacja ;]
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
zielony to kolor nadzieii wiec może dlategoRauko pisze:Jak widziałeś ja mam przejściowo od paru miesięcy zieloną i nie męczy

jest różnica... poczytaj sobie w necie o tymjakie kolory przyswaja najlepiej ludzkie oko... ale to juz temat na wolna chwilecollega pisze:Wydaje mi sie ze nie ma roznicy czy kolor bedzie niebieski,zielony czy tez czerwony