Poduszka powietrzna zmiana mocowania.
- RedArt
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 BKD 1T2
- Imię:: Artur
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Poduszka powietrzna zmiana mocowania.
Witam
Mam problem przy wymianie kierownicy ze zwyklej na multifunkcyjna okazalo sie ze poduszka ma mocowanie na dwa takie okrągłe bolce a "druty chwytajace" sa w samej kierownicy ... i tu powstal problem
kierownica multi posiada inny uchwyt poduszke ... i teraz pytanie czy mozna te mocowania zamienic ? dzwonilem do firmy w krakowie to powiedzieli mi ze ma inny rozstaw srub i sie nie da ... trzeba poduszke zmieniac ...
moze ktos ma doswiadczenie z tym problemem lub posiada poduszke po wystrzale ktora ma uchwyt taki jak ta w kierownicy multifunkcyjnej ?
Mam problem przy wymianie kierownicy ze zwyklej na multifunkcyjna okazalo sie ze poduszka ma mocowanie na dwa takie okrągłe bolce a "druty chwytajace" sa w samej kierownicy ... i tu powstal problem
kierownica multi posiada inny uchwyt poduszke ... i teraz pytanie czy mozna te mocowania zamienic ? dzwonilem do firmy w krakowie to powiedzieli mi ze ma inny rozstaw srub i sie nie da ... trzeba poduszke zmieniac ...
moze ktos ma doswiadczenie z tym problemem lub posiada poduszke po wystrzale ktora ma uchwyt taki jak ta w kierownicy multifunkcyjnej ?
- RedArt
- Użytkownik
ok czyli szukam poduszki ...
http://allegro.pl/kierownica-vw-skorzan ... 47289.html
czy to taka jak na tej fotce ? tak dla pewnosci zeby nie bylo ze kupie złaą
Dodane 20:57
A tak z ciekawosci jak macie kierownice multifunkcyjna to ona jest "czarna" (skóra) a airbag macie szary czy wystepuje czarny ?
http://allegro.pl/kierownica-vw-skorzan ... 47289.html
czy to taka jak na tej fotce ? tak dla pewnosci zeby nie bylo ze kupie złaą

Dodane 20:57
A tak z ciekawosci jak macie kierownice multifunkcyjna to ona jest "czarna" (skóra) a airbag macie szary czy wystepuje czarny ?
- RedArt
- Użytkownik
wyglada na szara jednak :] .. cyli tak pewnie ma byc ....
a wie ktos jak wyglada sprawa tej przekladki mocowania ? dzieki uprzejmosci kolegi z forum moge kupic poduszke po wystrzale .. z mocowaniem tym "prawidlowym" pytanie czy podmienie w mojej poduszce to mocowanie na top drugie ... czy one beda pasowac do siebie ?
a wie ktos jak wyglada sprawa tej przekladki mocowania ? dzieki uprzejmosci kolegi z forum moge kupic poduszke po wystrzale .. z mocowaniem tym "prawidlowym" pytanie czy podmienie w mojej poduszce to mocowanie na top drugie ... czy one beda pasowac do siebie ?
- RedArt
- Użytkownik
to widze ze wdepniesz w to samo błotko co jacheles pisze:redart,
Ja też będę szukał poduchy - kierę multifunkcję zamówiłem i ma przyjechać do mnie, jeszcze muszę sprawdzić czy w swojej mam bolce czy druciki ale pewnie bolce a kiera będzie na druty.

ale niesteyty chyba sie skonczy na wymianie poduchy

- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Nie zamierzam ryzykować modyfikacji dokupię poduchę i tyle. Rozmawiałem z Jarremy koszt poduchy to od 350 do 500 zł. W granicy 400 - 450 można kupić nową i nie podrapaną.redart pisze:to widze ze wdepniesz w to samo błotko co jacheles pisze:redart,
Ja też będę szukał poduchy - kierę multifunkcję zamówiłem i ma przyjechać do mnie, jeszcze muszę sprawdzić czy w swojej mam bolce czy druciki ale pewnie bolce a kiera będzie na druty.
ale niesteyty chyba sie skonczy na wymianie poduchy
- g_b
- Specjalista
- Auto:: 2011 TOURAN
- Imię:: Grześ
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
przy zmianie na multifunkcje niestety trzeba zminiac poduche. obydwa mocowania sa wzajemnie niekompatybilne. ja tez zminialem. to sa 2 roznie kierownice i 2 rozne poduszki. szkoda kombinowac. dokupic nowa poduche a stara pogonic. nie ma sie nad czym zastanawiac...
Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP
Jest
VW TOURAN 1T3 2.0 TDI 177 BHP CFHC www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=2402
Seat Ibiza 6J 1,4 85 BHP
PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI NIE JEDZA MIODU... PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI ŻUJA PSZCZOLY!
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP
Jest
VW TOURAN 1T3 2.0 TDI 177 BHP CFHC www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=2402
Seat Ibiza 6J 1,4 85 BHP
PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI NIE JEDZA MIODU... PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI ŻUJA PSZCZOLY!