Co może być powodem że światła dzienne podczas jazdy nieraz przestają świecić . Włączenie na chwile świateł mijania lub drogowych powoduje że swiatła dzienne znów się włączaja i jest OK . Podłączenie świateł dziennych w typie skandynawskim / zapalają sie po przekręceniu stacyjki , włącznik świateł wył.
Nie wiem jak podłaczyłes i co to jest. Sterownik świateł jest o tyle sprytny ze po wykryciu usterki odłacza napiecie. Bo po co ma pchac napięcie cały czas gdy np jest zwarcie w obwodzie. Tak samo wp rzypadku rozłaczenia obwodu. Najprościej sprawdzic - gdy przestana świecic to sprawdz miernikiem po koleji kgdzie ginie napięcie. Wyłaczając i właczając swiatła włacnzikiem mozna powiedziec ze resetujesz cały sterownik i dlatego jakos tam działa.
@siedlar
Możesz napisać co i jak podłączyłeś? Piszesz o ledach i trybie skandynawskim. Tryb skandynawski dotyczy oryginalnych lamp. Skąd te ledy mają zasilanie?
Został wymieniony przekażnik świateł dziennych . Od trzech dni jest juz OK . Moje światła dzienne sa podłączone poza sterownikiem w samochodzie bezposrednio do wł.świateł .
Oprócz obcięcia ht z początku linku, dałeś link do stronki gdzie wymagane jest logowanie
Chodziło bardziej o jakiś link do sklepu gdzie można je kupić, albo podanie modelu
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.