Nasz Touran i dzieci.

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

mam Tourana, ale niestety nie jest on stworzony dla dzieci :)... mam jasne beżowe wnętrze welur :)
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

Tak sobie w robocie przeglądałem allegro i znalazłem taki zestawik:

Obrazek
KLIK

3tysiaki ale chyba wszystko co potrzeba jest - później jedynie dokupić fotelik Recaro i chyba transport szkraba będę miał z głowy?

Dobrze myślę?
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Ja zapłaciłem 2140 ale bez fotelika... Trochę drogo jak za fotelik z bazą 850 zł, tym bardziej, że fotelik używasz przez pół roku...
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

niko02 pisze:tym bardziej, że fotelik używasz przez pół roku
no nie zawsze, zalezy jak duze dziecko bedzie i kiedy bedzie pewnie siedziec... moje chłopaki jezdzily w nosidle gdzies do 10 mies.
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
GioW
Expert

niko02 pisze:Ja zapłaciłem 2140 ale bez fotelika... Trochę drogo jak za fotelik z bazą 850 zł, tym bardziej, że fotelik używasz przez pół roku...
Ooo dzięki za wskazówki :) Czyli lepiej kupić zestaw bez fotelika a nosidełko jakieś używane a w późniejszym czasie fotelik Recaro Young Expert z bazą ISOFIX?

P.S. kupowałeś na allegro czy w sklepie jakimś? jak mają się ceny? warto kupować na allegro?
Awatar użytkownika
Przemek_85
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Przemek_85 »

GioW, nie warto płacić za 3w1 do tego wózka, który pokazałeś można dokupić adaptery i większość markowych nosidełek pasuje np nowy maxicosi kosztuje ok 400zl adaptery jakieś 90zł, najlepiej pojeżdzij po sklepach z wózkami i porównaj ceny, a i jescze rabaty wynegocjujesz, mi w jednym po rabacie chcieli dać wózek (ten ze zdjęcia x lander) za 1525zl a w innym sklepie udało się ugadać do 1370zł :)
Tylko uprzedzam- x lander jest na sztywnym zawieszeniu a wg. mnie to noworodek w gondoli woli miękkie zawieszenie- lubi bujanie.
PS. mój też jeszcze jeżdzi w nosidełku, ma 8miesięcy i chętnie by się przesiadł do zwykłego fotelika taki jest wszystkiego do okoła ciekawy, a najbardziej lubi jeździć z przodu bo wtedy widzi tate :super:
Sprzedam Nakładki na pedał gazu GTI
Info na PW

Nie mam już Tourana :(
Awatar użytkownika
GioW
Expert

Aha, dobrze mówisz... kurde gorzej wybrać wózek niż auto, kurna... bo sam do niego nie wejdę i nie zobaczę jakie są odczucia.

No ale nie będę kupowal kilku wózków i kompletów... najwyżej będe bujał siłą mięśni... zresztą - za dużo bujać też nie wolno bo się rozleniwi i później tragedia. Moja chrzestnica nauczyła sie zasypiać właśnie w łóżku i był problem aby normalnie w łóżeczku zasnęła bo tego nie pobujasz ;)

Widać co rodzic (i dziecko) to inna metoda wychowawcza, hehe...
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

Przemek_85 pisze:ma 8miesięcy i chętnie by się przesiadł do zwykłego fotelika taki jest wszystkiego do okoła ciekawy
no ale fotelik masz juz przeciez własciwie kupiony ;)
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Dzisiaj posprawdzałem ceny fotelika. Interesuje mnie fotelik firmy Maxi-Cosi Cabrio FIX.
I tak: w mothecare cena 799 PLN i nie udzialają rabatu. W Smyku 560 PLN - 10% rabatu, Świat Dziecka ponad 600 PLN.
Najtaniej znalazłem w Łodzi 439 PLN plus 26 PLN przesyłka GLS.
Wysłałem do różnych sklepów e-mail z zapytaniem o rabat, zobaczymy co odpowiedzą.
Ostatnio zmieniony sob paź 20, 2012 22:26 przez cheles, łącznie zmieniany 1 raz.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
GioW
Expert

cheles pisze:Dzisiaj posprawdzałem ceny fotelika. Interesuje mnie fotelik firmy Maxi-Cosi Cabio FIX.
I tak: w mothecare cena 799 PLN i nie udzialają rabatu. W Smyku 560 PLN - 10% rabatu. Najtaniej znalazłem w Łodzi 439 PLN plus 26 PLN przesyłka GLS.
Wysłałem do różnych sklepów e-mail z zapytaniem o rabat.
Tutaj masz jeszcze ciut tanie - no ale to allegro ;)

To jakaś paranoja skąd taka różnica w cenach - 300zł to jakieś przegięcie :roll:

Leszku baze ISOFIX też będziesz kupował bo mi jakoś nie chciałoby się ciągle odpinać pasy i zapinać.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

GioW pisze:
cheles pisze:Dzisiaj posprawdzałem ceny fotelika. Interesuje mnie fotelik firmy Maxi-Cosi Cabio FIX.
I tak: w mothecare cena 799 PLN i nie udzialają rabatu. W Smyku 560 PLN - 10% rabatu. Najtaniej znalazłem w Łodzi 439 PLN plus 26 PLN przesyłka GLS.
Wysłałem do różnych sklepów e-mail z zapytaniem o rabat.
Tutaj masz jeszcze ciut tanie - no ale to allegro ;)
dodaj 19 PLN za przesyłkę i cena z 433 jest 452. Zastanawiam się nad sklepem w Łomiankach 499 PLN. Ale bazy do fotelików są są droższe niż same foteliki, a na allegro prawie nie ma.
Dzięki za linka :)
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
GioW
Expert

No przegięcie, bazy ok 600zł :| jedynie można się pocieszyć, że taka baza będzie służyć do kolejnego fotelika jaki już maluchy będę umiały siedzieć, więc jest to do przełknięcia.

Ja będę kupował Recaro Young zarówno tą kołyskę jak i większy później fotelki, dlatego chce zainwestować w bazę.

Jest kilka używany Youngów Profi Plus z bazami za ok. 500-600zł i może się skuszę. Powie tylko ktoś mi czy tapicerka z tych Recaro da się wyprać? wtedy bez problemu kupuję używkę bo na nówkę trochę szkoda kasy...
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Xlandera najtaniej znalazłem w sklepie Słoń w Łodzi. Kolor, który sobie upatrzyłem był nie do dostania w tej cenie. Sprzedawca powiedział, że sprowadzają 8 sztuk na Polskę w tym kolorze. Mimo to udało się zamówić, bo akurat tego dnia trafiłem na przedstawiciela Xlander na Polskę ;).
Nosidełko wziąłem od szwagra, bo miał też xlandera ale 4-ro letniego. Kupujesz adaptery - 60-90 zł i pasuje (także do Maxi Cosi i jeszcze chyba dwie inne firmy)
Xlander jest sztywny, prawie się nie buja, natomiast jest bardzo zwrotny i bujanie zastępuję skręcaniem przednią osią lub jeżdżeniem z dywanu na podłogę i odwrotnie ;)
Co dzieicak, to inaczej rośnie, szybciej siada lub chodzi. Faktycznie jeden będzie używał nosidełka pół roku, inny 8-9 miesięcy, tutaj nie ma recepty.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
GioW
Expert

Używa/ł ktoś z Was w Touranie bazy ISOFIX od Recaro? zamierzam kupić nosidełko razem z bazą a później fotelik i jestem ciekaw czy idealnie pasują do profilu foteli? Chodzi głównie o tył.

Niestety na miejscu nie mam takich sklepów żeby sobie na szybko przymierzyć a nie chce jeździć po kilkadziesiąt km na same przymiarki.
Awatar użytkownika
andrz3j
Specjalista
Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
Imię:: Andrz3j
Otrzymał podziękowań: 101 razy

Post autor: andrz3j »

Ja dwa dni temu kupiłem lusterko do obserwacji córeczki. Przydatna rzecz. Jedyne co bym zmienił w tym lusterku to szkło, zastosowałbym "łukowate" szkło aby zwiększyć obszar obserwacji.

Lusterko do obserwacji dzieci
Mój Touran

...tylko PB98
Obrazek
ODPOWIEDZ