Komputer pokładowy- problemy
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Komputer pokładowy- problemy
Witam
Ostatnio coś zaczęło się dziać z komputerem a dokładniej ze spalaniem "chwilowym". Na biegu jałowym pokazuje 1.3l i różne ale1.3 to maks. Podczas ruszania spokojnego to nawet to 67l pokazuje. Podczas normalnej jazdy też znacznie więcej pokazuje niż powinno. Z góy dziękuję za pomoc
Ostatnio coś zaczęło się dziać z komputerem a dokładniej ze spalaniem "chwilowym". Na biegu jałowym pokazuje 1.3l i różne ale1.3 to maks. Podczas ruszania spokojnego to nawet to 67l pokazuje. Podczas normalnej jazdy też znacznie więcej pokazuje niż powinno. Z góy dziękuję za pomoc
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
No też jestem ciekaw czy to normalne, bo mam podobnie.
Chwilowe na jałowym dopóki zimny od 0,9 d0 1,0, potem 0,5-0,6 (z klimą).
Chwilowe przy ruszaniu najczęściej ok 60-70, ale 99,9 też się trafi czasami
Natomiast nie wiem czy tak było od początku, czy się nagle zrobiło, bo nigdy wcześniej na chwilowym nie jeździłem - średnie wzrosło mniej więcej - ok 0,5 - 1 litr.
Chwilowe na jałowym dopóki zimny od 0,9 d0 1,0, potem 0,5-0,6 (z klimą).
Chwilowe przy ruszaniu najczęściej ok 60-70, ale 99,9 też się trafi czasami

Natomiast nie wiem czy tak było od początku, czy się nagle zrobiło, bo nigdy wcześniej na chwilowym nie jeździłem - średnie wzrosło mniej więcej - ok 0,5 - 1 litr.
- Marko_77_
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1.9 TDI BXE, 2007
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
Witam u mnie podobna sytuacja ustąpiła po wymianie pompowtrysku. Wskazania również osiągały 99,9l. Zaczeło się też nie wiem kiedy od delikatnych wibracji na wolnych obrotach a po jakimś czasie zaczeło bardzo telepać silnikiem. Diagnoza padnięty trzeci pompowtrysk. Po wymianie wskazanie są jak wcześniej a wzasadzie były bo od wczoraj znów pojawiły się około 60l i delikatne wibrację. Jeszcze nie było diagnozy ale bawiam się że kolejna pompka pada 

Pozdrawiam Piórek