Wielkie sorry juz poprawiamMuti pisze:BTW MUTI nie Multi,bo Multi to lotek

co do temp to moze masz racje jezeli na swoj pomiar to moze jest lekko rozbiezny z tym co mam na zegarach ...
rozbój w biały dzień!!!Wycena:
Pompka - 350 zł
Robocizna - 350 zł
Nie zakładasz nowego tematu,ale tego nawet nie przeczytałeś,bo zadajesz to pytanie na której jest obszerna odpowiedź,chociaż ma tylko 2 strony..Tomasz_W-wa pisze:Czy na pewno zawsze się włączy sam po uruchomieniu silnika i oczywiście przy niższej temp niż 5,5 stopni, nawet jak mam na klimatroniku włączone ECON.
Jak się nie mylę to wyłączenie przycisku ECON (gaśnie dioda na przycisku, tak jak byśmy włączali klime) również włącza dogrzewacz jak nie jest włączony.
Dogrzewa zawsze jeżeli jest ponizej 5.0st i silnik nie ma temp. pracy,bodajże coś koło 85st to pracuje.Stajesz na światłach temp. spada on się załącza,aby dogrzać i tak w kółko..Tomasz_W-wa pisze:Drugie moje pytanie czy jak silnik nagrzeje się np. do 70 stopni i pójdę do sklepu, a po jakiejś dłuższej chwili przyjdę i odpalę silnik (czytaj nie wychłodzi się tak jak stoi przez całą noc) to czy po odpaleniu silnika znowu powinien odpalić się dogrzewacz, na liczniku wskazówka od temp sinika spadła na samą dół.
Trzecie moje pytanie czy dogrzewacz działa aż temp. silnika uzyska 90 stopni czy może się wyłączyć wcześniej, np. po jakimś czasie.
pompki mam taniej, wymiana samemu to 30 minut robotyzajc pisze:dwie usterki:
1. Pompka V55 (typowe)
2. Zablokowanie urządzenia spowodowane zbyt częstąÂ jazdąÂ samochodem na rezerwie paliwa. Podobno Webasto zostało zablokowane dość dawno temu.
Wycena:
Pompka - 350 zł
Robocizna - 350 zł
Ta druga usterka trochę mnie zdziwiła. Czytałem, że jeśli w samochodzie świeci się rezerwa to Webasto nie powinno się uruchamiać. Ale żeby blokowało całkowicie urządzenie? Jest to w ogóle możliwe?