kudłaty pisze:
ale pewnego ładnego łiikendu pie... mi EGR i pojawił się dylemat. czy aby dojadę kilkaset km do domu bez dolewki.
wiec zadaję istotne w sytuacjach awaryjnych pytanie: czy w orlenie, BP itd kupicie LM bądź Motula?
wątpię. a Mobila i Castrola tak.
Dolać możesz obojętnie jaki olej, najlepiej o takiej samej lepkości. Marka nie jest ważna
kudłaty pisze:
ale pewnego ładnego łiikendu pie... mi EGR i pojawił się dylemat. czy aby dojadę kilkaset km do domu bez dolewki.
wiec zadaję istotne w sytuacjach awaryjnych pytanie: czy w orlenie, BP itd kupicie LM bądź Motula?
wątpię. a Mobila i Castrola tak.
Dolać możesz obojętnie olej, najlepiej o takiej samej lepkości. Marka nie jest ważna
I kolejny wymyślony problem rozwiany
Jacek V-TEC Łowicz Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
Olej powinien spełniać wymagania producenta silnika a reszta to kwestia upodobań użytkownika. Weźmy np. Motul. Na naszym forum jest bardzo popularny ale przeciętny użytkownik nawet o nim nie słyszał .
Marco_Polo pisze:Ja zalałem po raz pierwszy MOTUL SPECIFIC 504.00-507.00 5W-30. Ciekawe jak będzie funkcjonował. Jak na razie nie widzę różnicy pomiędzy Castrolem LL.
Pozdrawiam
Zobaczysz jak przejedziesz 15 tyś i będziesz go spuszczał
Jacek V-TEC Łowicz Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
Witajcie.
Mam do was pytanie na temat oleju oraz filtra.
Jaki olej wlać do silnika 2.0 TDI, oraz jaki filter do niego zamontować ?
Samochód kupiłem Parę dni temu i nie wiem jaki olej był do niego wlewany.
Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony pt lis 09, 2012 23:05 przez -Lvkasz-, łącznie zmieniany 1 raz.
u mnie też cały 4 litrowy FUCHS wszedł i jest idealnie
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.