cieżko pali na zimnym silniku
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
JacaTouran,WOW jak w 16V ustawisz synchro na dwóch wałkach w 5 minut,bez dostania sie do koła zębatego wału to stawiam skrzynkę piwa!!!
Przecież g40 w 16v jest na wałku od zewnętrznej strony silnika,a napęd PD jest przez wewnętrzny,także nic się nie zmieni przy regulacji 1 koła..
Trzeba zdjąć nadkole,zdjąć taśme,tłumik drgan skrętnych,założyć blokady i bawić się w ustawianie.
Przecież g40 w 16v jest na wałku od zewnętrznej strony silnika,a napęd PD jest przez wewnętrzny,także nic się nie zmieni przy regulacji 1 koła..
Trzeba zdjąć nadkole,zdjąć taśme,tłumik drgan skrętnych,założyć blokady i bawić się w ustawianie.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
No jeżeli na 132tyś,to i tak ktoś się spóźnił,bo masz 2006 czyli wymiana co 120tyś. No i jeżeli robili to niemcy,to jest duże prawdopodobnieństwo,że zmienili tylko pasek,a pompa i reszta została stara,także na twoim miejscu,żeby dobrze spać,wymieniłbym cały kompletny rozrząd.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Muti pisze:JacaTouran,WOW jak w 16V ustawisz synchro na dwóch wałkach w 5 minut,bez dostania sie do koła zębatego wału to stawiam skrzynkę piwa!!!![]()
A widzisz zwracam honor, nie spojrzałem na oznaczenie silnika .
To nie takie 5 minut
Też bym robił cały rozrząd na dzień dobry...
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
hehe mi co prawda snu z powiek nie spędził, ale często mam przyjrmnosc z nim pracowacMuti pisze:JacaTouran,Już mi trochę ten mój silnik spędził snu z powiek
Jacek V-TEC Łowicz
tel.509963064
tel.509963064
-
SuChy
- Auto:: 2004, BKD
- Imię:: Marcin
Re: cieżko pali na zimnym silniku
odgrzeje kotleta czy ktoś rozwiązał ten problem z porannym odpalaniem
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
-
justin262
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 2003 AZV2.0TDI
- Imię:: Justin
Może komuś pomogą moje oświadczenia ze słabym odpalaniem mojego Turana.
Objawy:
w ciepłe dni pali dobrze, auto może stać kilka dni i odpali
jak robi się koło 0stC, akumulator nie ma siły przekręcić rozrusznika, ten się na chwilę przycina, potem ciężko kręci. Już po jednej nocy postoju jest problem.
Na gorącym silniku zawsze trzeba było dłużej kręcić, albo 2x krótko (i zima i lato)
Rozwiązanie:
sprawdzenie akumulatora i układu ładowania - jeśli jest problem - naprawić, lub wymienić aku
gdy to zrobione, a pojawia się tylko nieznaczna i chwilowa poprawa - zaglądnąć do rozrusznika - czyszczenie, nowe szczotki - i powinno pomóc.
U mnie jak ręką odjął.
Rozrusznik był w miarę czysty, tylko do szczotek można było się przyczepić a i to na siłę. Zmieniłem szczotkotrzymacz (dałem 40 zł za niego), nasmarowałem tuleje bo już było sucho, poskładałem.
Rozrusznik kręci ze 2x szybciej. Na zimnie się już nie zacina, jak jest silnik gorący, też pali na dotyk.
Jedyny problem, to dokopać się do rozrusznika
Objawy:
w ciepłe dni pali dobrze, auto może stać kilka dni i odpali
jak robi się koło 0stC, akumulator nie ma siły przekręcić rozrusznika, ten się na chwilę przycina, potem ciężko kręci. Już po jednej nocy postoju jest problem.
Na gorącym silniku zawsze trzeba było dłużej kręcić, albo 2x krótko (i zima i lato)
Rozwiązanie:
sprawdzenie akumulatora i układu ładowania - jeśli jest problem - naprawić, lub wymienić aku
gdy to zrobione, a pojawia się tylko nieznaczna i chwilowa poprawa - zaglądnąć do rozrusznika - czyszczenie, nowe szczotki - i powinno pomóc.
U mnie jak ręką odjął.
Rozrusznik był w miarę czysty, tylko do szczotek można było się przyczepić a i to na siłę. Zmieniłem szczotkotrzymacz (dałem 40 zł za niego), nasmarowałem tuleje bo już było sucho, poskładałem.
Rozrusznik kręci ze 2x szybciej. Na zimnie się już nie zacina, jak jest silnik gorący, też pali na dotyk.
Jedyny problem, to dokopać się do rozrusznika
Bo Justin tak twierdzi!
- bigkaban
- Przeglądacz
- Auto:: bmw
- Imię:: magchoobVE
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
?Hej u mnie silnik CR cbab- jak jest zimno auto dlugo kreci- po wizycie u mechanika wymienilem swieczki bo byly spalone. Jak jest powyzej 3-4 na plus to pali normalnie a jak temp nizsza to dlugo musze krecic. Bledow brak. Mechanik cos mi wspomina o jakichs obrotach rozrusznika, ze moga byc za niskie i zebym auto podstawil na noc i rano odpali z kompem bo jak przyjade do niego to przy odpalaniu wszelkie cisnienia i parametry sa w normie.. Ktos cos moze wie na ten temat??
Rano pulsacyjnie wciskalem gaz przy odpalaniu- za pierwszym razem po sekundzie puscilem rozrusznik a za drugim po sekundzie zapalil... nie wiem czy pomoglo drugie krecenie czy naciskanie pedalu.
Rano pulsacyjnie wciskalem gaz przy odpalaniu- za pierwszym razem po sekundzie puscilem rozrusznik a za drugim po sekundzie zapalil... nie wiem czy pomoglo drugie krecenie czy naciskanie pedalu.
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2016 12:53 przez bigkaban, łącznie zmieniany 1 raz.