Jeżeli nie chcesz nawigacji to wybieraj RCD310 lub RCD510 ale trzeba pamiętać że do tych odbiorników konieczna jest wymiana Gateway-a na co najmniej z końcówką L
Jeżeli nie to pozostaje Ci RCD300 mp3 lub RCD500 z własną zmieniarką gdzie do wszystkich wymienionych odbiorników możesz podłączyć zmieniarkę cyfrową.
BRUNO55 pisze:
Jeżeli nie chcesz nawigacji to wybieraj RCD310 lub RCD510 ale trzeba pamiętać że do tych odbiorników konieczna jest wymiana Gateway-a na co najmniej z końcówką L
Ja zmieniłem RCD300 na RCD310 i żadnego Gateway-a nie zmieniałem... jedynie to trzeba zakupić adapter aby przejść z dwóch oddzielnych anten na jedną podwójną. Jak się to zrobi wszystko działa wyśmienicie.
P.S. z zastrzeżeniem, że nie wiem jakiego mam Gateway-a
BRUNO55 pisze:
Ja zmieniłem RCD300 na RCD310 i żadnego Gateway-a nie zmieniałem... jedynie to trzeba zakupić adapter aby przejść z dwóch oddzielnych anten na jedną podwójną. Jak się to zrobi wszystko działa wyśmienicie.
P.S. z zastrzeżeniem, że nie wiem jakiego mam Gateway-a
Skoro nie wiesz jaki masz Gateway to nie mieszaj że nie trzeba wymieniać. Oczywistym chyba jest to że trzeba ten element sprawdzić bo inaczej to dwa dni postoju i akumulator pada. Lepiej wcześniej wiedzieć.
BRUNO55 pisze: Skoro nie wiesz jaki masz Gateway to nie mieszaj że nie trzeba wymieniać. Oczywistym chyba jest to że trzeba ten element sprawdzić bo inaczej to dwa dni postoju i akumulator pada. Lepiej wcześniej wiedzieć.
To co powiedzie Panowie na to: miałem RCD 310 i mam gatewaya z końcówką S i zmieniłem na RNS 510 i z autem jest ok. Więc i GioW ma rację nie we wszystkich autach należy zmieniać choć należy sprawdzić pobór prądu.
Podejrzewam, że to zależy w większości przypadków od rocznika.
cheles, zapewne nie miałeś problemów bo literka S jest po literze L w alfabecie,co oznacza,że twój gateway jest nowszy niż wymagany,zeby nie zżerało prądu
Muti,
Widzisz Muti, mój Touranek mnie zawsze zadziwia. Niby wersja podstawowa i jak koledzy mówią golas a to same niespodzianki. Bordnetz też myślałem wymienić na wyższy a okazało się że nie potrzeba. Czyli rada moja jest taka sprawdzać sterowniki dla pewności by nie kupować niepotrzebnych części. I za to należy Ci się ode mnie