niepewnosci przed zakupem
-
Monika
- Początkujący
- Auto:: touran
- Imię:: Monika
niepewnosci przed zakupem
witam
przymierzam sie do zakupu tourana 2003-04r w benzynie jakie silniki sa najlepsze i ile pala i dobrze znosza przerobienie na gaz? czy warto prosze o opinie
pozdrawiam i dziekuje
przymierzam sie do zakupu tourana 2003-04r w benzynie jakie silniki sa najlepsze i ile pala i dobrze znosza przerobienie na gaz? czy warto prosze o opinie
pozdrawiam i dziekuje
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Monika,
To szczerze powiem nie opłaca Ci się zakładać gazu jeżeli zamierzasz tyle rocznie zrobić. Podobnie jak ja robię roczny przebieg i założenie gazu jak wyliczyłem nie opłaca mi się. Chociaż zakładam, że mój Touran ma u mnie dożywocie.
Zależy na jaki egzemplarz trafisz, ale zawieszenie naszych Touranów jest twarde a silnik tam nie ma prawa się nic popsuć pod warunkiem, że na czas robione są przeglądy. Ale i tak i tak polecam Ci poradnik przed zakupem do wydrukowania i punkt po punkcie sprawdzić oraz wizyta w ASO. Jeżeli szukasz benzyny to bardziej bym szukał na rynku krajowym a DE i pozostałych krajów to większości będą diesele.
To szczerze powiem nie opłaca Ci się zakładać gazu jeżeli zamierzasz tyle rocznie zrobić. Podobnie jak ja robię roczny przebieg i założenie gazu jak wyliczyłem nie opłaca mi się. Chociaż zakładam, że mój Touran ma u mnie dożywocie.
Zależy na jaki egzemplarz trafisz, ale zawieszenie naszych Touranów jest twarde a silnik tam nie ma prawa się nic popsuć pod warunkiem, że na czas robione są przeglądy. Ale i tak i tak polecam Ci poradnik przed zakupem do wydrukowania i punkt po punkcie sprawdzić oraz wizyta w ASO. Jeżeli szukasz benzyny to bardziej bym szukał na rynku krajowym a DE i pozostałych krajów to większości będą diesele.
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Mój kuzyn ma 1,6 FSI i jest mega zadowolony - silnik rewelacja, on jeździ powoli to auto mu pali 6,5 benzynki
- polecał i mi ale ja lubię trochę przycisnąć dlatego te 115 koników dla mnie byłoby mało i znacznie więcej by mi palił. Zawieszenie - moim zdaniem jest SUPER i trwałe i dobrze się auto prowadzi.
Już nie Touran
ale Sharan...
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
jasne, że kupisz, ale chyba rozbitka.Monika pisze:po lifcie w benzynie silniki 1.4 TSI kupie za 5000euro ?
Ludzie jak nie macie pieniędzy dajcie sobie spokój.
Niedługo ktoś zapyta czy kupi Tourana za 10 tys zł.
Jak ktoś ma zamiar kupić auto i podchodzi do tego poważnie to wypadałoby się rozeznać jakie są ceny na rynku i to nie te najniższe.
Pozdrawiam!
- Bzyku
- Specjalista
- Auto:: BKD, 2008
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
nie denerwuj się tak! koleżanka zapomniała dodać jedno zero na końcu i wszystko będzie GIT!Ciapek pisze:jasne, że kupisz, ale chyba rozbitka.Monika pisze:po lifcie w benzynie silniki 1.4 TSI kupie za 5000euro ?
Ludzie jak nie macie pieniędzy dajcie sobie spokój.
Niedługo ktoś zapyta czy kupi Tourana za 10 tys zł.
Jak ktoś ma zamiar kupić auto i podchodzi do tego poważnie to wypadałoby się rozeznać jakie są ceny na rynku i to nie te najniższe.
PS. proponuję sprawdzić Eurotax, Euroglass, Datatex ile powinien kosztować Touran z 2003r, dodać z 20% i sprawdzić czy mnie stać. później szukać. dla przypomnienia 5000€ to dopiero początek, później trzeba zapłacić okolo 1500pln opłat w PL, ubezpieczenie, zrobić mały przegląd w aucie i zrobi się 30 kpln i lament, ale taka nasza polska mentalność.
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
-
balbina76
- Użytkownik
- Auto:: Touareg 262KM
- Imię:: Tomasz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
nie mówcie że za 5000E nie da się kupić Tourana
http://www.autoscout24.pl/Details.aspx? ... 8920000000
http://www.autoscout24.pl/Details.aspx? ... 4450000000
jeszcze reszta zostanie
teraz wiecie dlaczego koleżanka lubi banangsong
http://www.autoscout24.pl/Details.aspx? ... 8920000000
http://www.autoscout24.pl/Details.aspx? ... 4450000000
jeszcze reszta zostanie
teraz wiecie dlaczego koleżanka lubi banangsong
-
balbina76
- Użytkownik
- Auto:: Touareg 262KM
- Imię:: Tomasz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
sorki z bananem bo pomyliłem koleżankę
cheles-poparz ile jeździ aut w twojej okolicy w kolo banan
maer A klasa C klasa Passat
i nikt nie twierdzi że to taxi ]
a ile jeździ prywatnych czarnych TAXI po naszych drogach sprowadzonych z zachodu
a są i się nieźle sprzedają z przebiegiem 120-10-180-km
cheles-poparz ile jeździ aut w twojej okolicy w kolo banan
maer A klasa C klasa Passat
i nikt nie twierdzi że to taxi ]
a ile jeździ prywatnych czarnych TAXI po naszych drogach sprowadzonych z zachodu
a są i się nieźle sprzedają z przebiegiem 120-10-180-km
MULTIVAN T6 Highline BULLI 2017 204CR/DSG/4MOTION
TOUAREG Business R-Line 2016 3.0 V6 TDI 262 KM 4MOTION
Fiat Ducato 2007/2.3 JTD 120KM
TOUAREG Business R-Line 2016 3.0 V6 TDI 262 KM 4MOTION
Fiat Ducato 2007/2.3 JTD 120KM