Pomysł na zabezpieczenie
-
- Auto:: Touran
- Imię::
Pomysł na zabezpieczenie
WSTĂP
Piszę z konta, które mam nadzieję jest w miarę anonimowe.
Otóż chciałem trochę zabezpieczyć swoje auto, mam kilka pomysłów, ale nie wiem jak to zrobić.
Może dzięki temu tematowi uda się zachęcić innych do podobnych działań.
Na razie skromnie, tylko 2 akcje
AKCJA 1:
Wyjęcie bembenka z drzwi kierowcy. Aby nie strzelić sobie w kolano, chciałem też pociągnąć awaryjne przewody do otwierania drzwi w przypadku awarii akumulatora/centralnego zamka.
Czy ktoś może podpowiedzieć pod co podłączyć się kabelkami? Jakim napięciem należy potraktować by otworzyć zamki?
AKCJA2:
Zmiana kabelków w gnieździe diagnostycznym. Czy ktoś może podesłać schemacik gniazda? Chciałem zamienić kilka kabelków.
Piszę z konta, które mam nadzieję jest w miarę anonimowe.
Otóż chciałem trochę zabezpieczyć swoje auto, mam kilka pomysłów, ale nie wiem jak to zrobić.
Może dzięki temu tematowi uda się zachęcić innych do podobnych działań.
Na razie skromnie, tylko 2 akcje
AKCJA 1:
Wyjęcie bembenka z drzwi kierowcy. Aby nie strzelić sobie w kolano, chciałem też pociągnąć awaryjne przewody do otwierania drzwi w przypadku awarii akumulatora/centralnego zamka.
Czy ktoś może podpowiedzieć pod co podłączyć się kabelkami? Jakim napięciem należy potraktować by otworzyć zamki?
AKCJA2:
Zmiana kabelków w gnieździe diagnostycznym. Czy ktoś może podesłać schemacik gniazda? Chciałem zamienić kilka kabelków.
-
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Temat o zabiezpieczeniach, pomysłach itp jest już na forum, więc poszukaj. A tak z innej strony: jeżeli chcesz być anonimowy nawet nie podajesz imienia/ksywki to skąd mamy wiedzieć, że nie masz "niecnych zamiarów". Po drugie nie musisz się przyznawać jakie masz zabezpieczenia w aucie. Można przecież rozważać różne warianty.
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
dokładniecheles pisze:Temat o zabiezpieczeniach, pomysłach itp jest już na forum, więc poszukaj. A tak z innej strony: jeżeli chcesz być anonimowy nawet nie podajesz imienia/ksywki to skąd mamy wiedzieć, że nie masz "niecnych zamiarów". Po drugie nie musisz się przyznawać jakie masz zabezpieczenia w aucie. Można przecież rozważać różne warianty.

-
Nie zgodzę się, że podanie imienia/ksywki jest warunkiem wystarczającym i koniecznym by nie mieć "niecnych zamiarów".
W pewnych tematach wolę być przeostrożny niczym łasiczka jak mawiają Apacze.
Tematy oczywiście przejrzałem, ale niestety nie natrafiłem na odpowiedzi, które mogłyby rozwiać frapujące mnie pytania.
W pewnych tematach wolę być przeostrożny niczym łasiczka jak mawiają Apacze.
Tematy oczywiście przejrzałem, ale niestety nie natrafiłem na odpowiedzi, które mogłyby rozwiać frapujące mnie pytania.