Kontrolka tempomatu - zmiana trybu

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
mskrapi1980
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Kontrolka tempomatu - zmiana trybu

Post autor: mskrapi1980 »

Zainstalowałem tempomat i teraz gdy przełączę na pozycje ON zapala się kontrolka na zegarach.
Czy jest możliwość zmiany aby zapalała się tylko podczas pracy tempomatu a nie od razu po przełączeniu w pozycję ON?

W innym aucie mam tak: ON tryb czuwania, przycisk SET zapala się kontrolka. Wciskam hamulec lub OFF i kontrolka gaśnie. SET i znowu się zapala (czyli tylko podczas gdy jest utrzymywana prędkość)

Czy jest możliwość zmiany trybu?
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

zdecydowanie fajniej i lepiej byłoby aby kontrolka zapalała się tak jak to opisujesz, ale wydaje mi się, że to niemożliwe.

Kontrolka na zegarach wskazuje wajchę tempomatu na pozcji ON i nic z tym się nie zrobi.
Pozdrawiam!
mskrapi1980
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: mskrapi1980 »

Ok. dzięki za info.
A może jest sposób aby się pozbyć kontrolki? Oczywiście programowo.
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 215 razy
Otrzymał podziękowań: 681 razy

Post autor: jeżu »

Ciapek pisze:zdecydowanie fajniej i lepiej byłoby aby kontrolka zapalała się tak jak to opisujesz, ale wydaje mi się, że to niemożliwe.
To ciężko stwierdzić.....
mskrapi1980 pisze:W innym aucie mam tak: ON tryb czuwania, przycisk SET zapala się kontrolka. Wciskam hamulec lub OFF i kontrolka gaśnie. SET i znowu się zapala (czyli tylko podczas gdy jest utrzymywana prędkość)
Tak mam w polifcie....
ODPOWIEDZ