Prośba o pomoc ... coś popaliłem albo zerwałem i ...

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
marcelid
Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
Imię:: Marceli
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Prośba o pomoc ... coś popaliłem albo zerwałem i ...

Post autor: marcelid »

Witam Panowie ...
mam nadzieję, że nie śmiecę po raz kolejny :) ... szukałem mówię szczerzę szukałem ale nie znalazłem :(.

Sprawa dotyczy:

Mam auto tzw "majoneza" i potrzebuje w podłokietniku zamontować radyjko na 2 m ... kurcze zasilanie miałem była wtyczka ... antenę pociągnąłem i podpinam radyjko LIPA ... brak zasilania na wtyczce na której wcześniej miałem zasilanie :/.

Pierwsze zdjęcie przedstawia ów wtyczka od której odchodził kabelek z wtyczką i bezpiecznikiem ... na której był stałe zasilanie ... teraz go kurcze nie ma :/ ... może coś zwarłem ... może coś urwałem (ale nic na to nie wskazuje) ...
cholerka jestem zły bo możliwe, że czeka mnie ciągnięcie odrębnego kabla czego wolałbym uniknąć ... radyjko ma 50Wat mocy wyjściowej co z uwagi na oryginalny bezpiecznik winno mi wystarczyć (bezpiecznik jest "topikowy" 16 Amp.).
No ale niestety prąd ZWIAŁ ;) ... szukałem po rozpiskach bezpieczników i ... coś nie mogę sobie poradzić :/.
Pomóżcie proszę ... może ktoś wie gdzie takowy bezpiecznik się znajduje ????
Z tego co widziałem na innych fota Turików tam często znajduje się zmieniarka ...
no niestety nie wiem gdzie szukać bezpiecznika :( ... PLISS ??
Drugie fota przedstawia oryginalną wtykę ... .

[ Dodano: Pon Gru 31, 2012 08:02 ]
Bezpiecznik po bezpieczniku i znalazłem spalony 5 amperowy. Wszystko gra ... :). Teraz przynajmniej fizycznie już wiem gdzie są bezpieczniki :).

Close ...
Załączniki
a 319 to gniazdo w podłokietniku
a 319 to gniazdo w podłokietniku
Oj na odwrót 446 to wtyk
Oj na odwrót 446 to wtyk
161GD030, SQ6KBO
Mój MAJONEZIK ... a to JA
ODPOWIEDZ