Jaki olej do TDI
- marcin77
- Zaawansowany
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Rowik siema ja mam Castrol EDGE 5W30 jest ok jesli tez długą zywotnosc silnika to zmieniaj co 10 tyś,każdy olej po przejechanych kilometrach kilkanascie tyś.straci lepnosc .A rozrząd po 70 tys. wymieniam pamiętaj oszczędzic na silniku bez długiej awarii. ja każdym samochodzie robię takie wymiany. Mam busy dostawcze którymi dużo ganiam mają po 400 tyś bez remontu
pomogłem lub jak zasłużyłem - postaw piwo Moja fura
- bedin
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
teraz zalalem valvoline do tourana ten w niebieskim opakowaniu 5w40, dedykowany on jest do pompowtryskow, i co najwazniejsze rozlewany jest w holandii. polecam jak najbardziejDodi pisze:a ja sie zapytam, co myślicie na temat olejów Valvoline...?
sprawdzilem go bo mam audi a3 1.9 TDI 131KM ,, wczesniej byl castrol edge 5w40 brala ten olej jak nienormalna, mechanicy wymyslali zeby wymieniac uszczelniacze itd. koszty rzedu 2 tys. zmienilem olej na valvoline 5w40 ( niebieski) i calkiem inne auto, przez ponad 3 tys przejechalem i stan oleju bardzo niewiele sie ruszyl. polecam VALVOLINE , marka maloznana lecz bardzo dobra.
nie lejcie castrola , olej sie zepsul , polacy go rozlewają i od razu jest chrzczony !!
jeszcze moge polecic tylko i wylacznie oleje Mobila albo Motula - ciezko go dostac i bardzo duzo podróbek.
nie kupujcie na allegro, chyba ze naprawde sprawdzony sprzedawca.